9 Ocak 2014 Perşembe

Mutfak: Türk
Süre:

MALZEMELER

500 gr. makarna
4 adet domates
4 adet dolmalik biber
1 dis sarmisak
2 çorba kasigi zeytinyagi
Tuz, Karabiber
Sosu Için:
1 adet avokado
1/2 limonun suyu
2 dis sarmisak
1 adet orta boy sogan
1 adet domates
1 tatli kasigi kirmizi pul biber

YAPILIŞ TARİFİ

Domatesleri ikiye bölün. Bir firin tepsisine, domates, ince dogranmis
sarmisak ve dolmalik biberi koyun. Üzerlerine zeytinyagi sürün, 190
derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin.
Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdegini çikartip çok ince kiyin. Limon
suyu gezdirin.
Avokado, ince kiyilmis sogan, sarmisak ve domatesi blendirda çekip, pul
biber ekleyin.
Makarnayi haslayip, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kasigi
ayirdiktan sonra kalanini makarnaya karistirin.
Makarnayi servis tabagina alin. Kenarlarini biberle süsleyip üzerine kalan

sosu gezdirin

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:16 Unknown
Mutfak: Türk
Süre:

MALZEMELER

500 gr. makarna
4 adet domates
4 adet dolmalik biber
1 dis sarmisak
2 çorba kasigi zeytinyagi
Tuz, Karabiber
Sosu Için:
1 adet avokado
1/2 limonun suyu
2 dis sarmisak
1 adet orta boy sogan
1 adet domates
1 tatli kasigi kirmizi pul biber

YAPILIŞ TARİFİ

Domatesleri ikiye bölün. Bir firin tepsisine, domates, ince dogranmis
sarmisak ve dolmalik biberi koyun. Üzerlerine zeytinyagi sürün, 190
derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin.
Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdegini çikartip çok ince kiyin. Limon
suyu gezdirin.
Avokado, ince kiyilmis sogan, sarmisak ve domatesi blendirda çekip, pul
biber ekleyin.
Makarnayi haslayip, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kasigi
ayirdiktan sonra kalanini makarnaya karistirin.
Makarnayi servis tabagina alin. Kenarlarini biberle süsleyip üzerine kalan

sosu gezdirin
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

Beyaz Peynir
Siyah Zeytin
Domates
Sizma Zeytinyagi
Kekik
Feslegen
Penne Makarna

YAPILIŞ TARİFİ

Klip seklinde kesilmis beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çikarilip,
kesilmis siyah zeytine; sizma yag, kekik, feslegen eklenerek oda
sicakliginda bekletilir.
Tavada sizma yag ile sote edilerek tabaga alinan makarnanin üzerine daha

önçe hazirlanan peynirli sos dökülerek, servis yapilir.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:10 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

Beyaz Peynir
Siyah Zeytin
Domates
Sizma Zeytinyagi
Kekik
Feslegen
Penne Makarna

YAPILIŞ TARİFİ

Klip seklinde kesilmis beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çikarilip,
kesilmis siyah zeytine; sizma yag, kekik, feslegen eklenerek oda
sicakliginda bekletilir.
Tavada sizma yag ile sote edilerek tabaga alinan makarnanin üzerine daha

önçe hazirlanan peynirli sos dökülerek, servis yapilir.
Mutfak: Türk
Süre:

MALZEMELER

1 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1.5 Çorba Kasigi Yogurt
1 Çorba Kasigi Sirke
1 Çay Bardagi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kase Ceviz
Sivi yag, Alabildigi kadar un
Serbeti için:
5 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su, 1/4 Limon

YAPILIŞ TARİFİ

Ön hazirlik olarak, verilen malzemeyle serbeti hazirlayalim. Atesten
alarak, sogumaya birakalim.
Hamuru yoguracagimiz kaba yogurdu, eritip soguttugumuz margarini,
yumurtayi, sivi yagi ve sirkeyi alalim.Azar azar unu ve kabartma tozunu
ilave ederek, kulak memesi kivaminda, bir hamur elde edelim. Hamuru iki
esit parçaya bölelim. Ilk parçayi, merdaneyle yarim parmak kalinliginda
açalim.
Açtigimiz hamurdan, su bardagi yardimiyla yuvarlak parçalar çikartalim.
Hamurdan ayirdigimiz ikinci parçayi da ayni sekilde açalim. Su bardagiyla
birinciye esit sayida yuvarlaklar keselim. Ikinci parçadan kestigimiz
parçalarin ortasini küçük bir kapakla kesip, çikartalim. Simit seklindeki
ikinci parçalari, birincinin üzerine yumurta aki sürerek yapistiralim.
Havuz sekli alan tatlilarimizin bosluklarina birer yarim ceviz içi
yerlestirelim. Hafifçe yaglanmis tepsiye tatliyi dizelim. Firina sürmeden
önce üzerine yumurta aki sürelim. Tatlimizi orta isida pisirelim. Tatlilar

firindan çikar çikmaz, serbeti üzerlerine gezdirelim.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:08 Unknown
Mutfak: Türk
Süre:

MALZEMELER

1 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1.5 Çorba Kasigi Yogurt
1 Çorba Kasigi Sirke
1 Çay Bardagi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kase Ceviz
Sivi yag, Alabildigi kadar un
Serbeti için:
5 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su, 1/4 Limon

YAPILIŞ TARİFİ

Ön hazirlik olarak, verilen malzemeyle serbeti hazirlayalim. Atesten
alarak, sogumaya birakalim.
Hamuru yoguracagimiz kaba yogurdu, eritip soguttugumuz margarini,
yumurtayi, sivi yagi ve sirkeyi alalim.Azar azar unu ve kabartma tozunu
ilave ederek, kulak memesi kivaminda, bir hamur elde edelim. Hamuru iki
esit parçaya bölelim. Ilk parçayi, merdaneyle yarim parmak kalinliginda
açalim.
Açtigimiz hamurdan, su bardagi yardimiyla yuvarlak parçalar çikartalim.
Hamurdan ayirdigimiz ikinci parçayi da ayni sekilde açalim. Su bardagiyla
birinciye esit sayida yuvarlaklar keselim. Ikinci parçadan kestigimiz
parçalarin ortasini küçük bir kapakla kesip, çikartalim. Simit seklindeki
ikinci parçalari, birincinin üzerine yumurta aki sürerek yapistiralim.
Havuz sekli alan tatlilarimizin bosluklarina birer yarim ceviz içi
yerlestirelim. Hafifçe yaglanmis tepsiye tatliyi dizelim. Firina sürmeden
önce üzerine yumurta aki sürelim. Tatlimizi orta isida pisirelim. Tatlilar

firindan çikar çikmaz, serbeti üzerlerine gezdirelim.
Mutfak: Türk
Süre:

MALZEMELER

1 Paket Margarin
2 Su Bardagi Süt
3 Su Baragi Un
1 Adet Yumurta
Serbet Için:
500 gr Seker
1,5 Su Bardagi Su

YAPILIŞ TARİFİ

Önce serbeti hazirlayin.Bunun için seker ve 1.5 su bardagi suyu
kaynatin.Limon suyunu ilave edin.
Derin bir kapta margarini eritin.Sütü ekleyin.Kaynadiktan sonra altini
kapatin.Unu azar azar ekleyin.Sürekli karistirarak hamur yapin.Hamur
ilininca,yumurtayi ekleyin.Iyice yogurun.Hamuru firin kabina yayin.Elinizle
düzeltin.Biçakla baklava dilimleri seklinde kesin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirin.Firindan
çikinca üzerine soguk serbet gezdirin.4 saat dinlendirip,servis yapin

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:02 Unknown
Mutfak: Türk
Süre:

MALZEMELER

1 Paket Margarin
2 Su Bardagi Süt
3 Su Baragi Un
1 Adet Yumurta
Serbet Için:
500 gr Seker
1,5 Su Bardagi Su

YAPILIŞ TARİFİ

Önce serbeti hazirlayin.Bunun için seker ve 1.5 su bardagi suyu
kaynatin.Limon suyunu ilave edin.
Derin bir kapta margarini eritin.Sütü ekleyin.Kaynadiktan sonra altini
kapatin.Unu azar azar ekleyin.Sürekli karistirarak hamur yapin.Hamur
ilininca,yumurtayi ekleyin.Iyice yogurun.Hamuru firin kabina yayin.Elinizle
düzeltin.Biçakla baklava dilimleri seklinde kesin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirin.Firindan
çikinca üzerine soguk serbet gezdirin.4 saat dinlendirip,servis yapin

5 Ocak 2014 Pazar

Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

5 Parça ince dövülmüs tavuk gögüs eti
1 Adet patates
1 Adet havuç
3 Yemek kasigi haslanmis bezelye
3 Yemek kasigi mantar
2 Yemek kasigi margarin
5 Dilim taze kasar peyniri

YAPILIŞ TARİFİ

Patates ve havucu küçük küpler halinde dograyin.
Mantari ince ince kiyin.
1 yemek kasigi margarini eritip patates, havuç ve mantari soteleyin.
Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karistirin.
Iyice dövülmüs tavuk gögüs etini bir kasenin içine yerlestirin.
Ortasina hazirladiginiz harçtan yeterince ilave edip bohça seklinde kapatin.
Yaglanmis tepsiye ters olarak yerlestirin.
Diger tavuk etlerini de ayni islemi uygulayin.
Tavuklarin üzerlerine kalan 1 yemek kasigi margarini sürün.
Yarim çay bardagi su ilave ederek sicak firinda 15 dakika pisirin.
Kizaran tavuklarin üzerine kasar peyniri dilimlerini yerlestirerek tekrar
firina verin.
Peynirler eriyince firindan çikarip üzerini ince dilimlenmis mantar ile

süsleyip sicak olarak servis yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

22:36 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

5 Parça ince dövülmüs tavuk gögüs eti
1 Adet patates
1 Adet havuç
3 Yemek kasigi haslanmis bezelye
3 Yemek kasigi mantar
2 Yemek kasigi margarin
5 Dilim taze kasar peyniri

YAPILIŞ TARİFİ

Patates ve havucu küçük küpler halinde dograyin.
Mantari ince ince kiyin.
1 yemek kasigi margarini eritip patates, havuç ve mantari soteleyin.
Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karistirin.
Iyice dövülmüs tavuk gögüs etini bir kasenin içine yerlestirin.
Ortasina hazirladiginiz harçtan yeterince ilave edip bohça seklinde kapatin.
Yaglanmis tepsiye ters olarak yerlestirin.
Diger tavuk etlerini de ayni islemi uygulayin.
Tavuklarin üzerlerine kalan 1 yemek kasigi margarini sürün.
Yarim çay bardagi su ilave ederek sicak firinda 15 dakika pisirin.
Kizaran tavuklarin üzerine kasar peyniri dilimlerini yerlestirerek tekrar
firina verin.
Peynirler eriyince firindan çikarip üzerini ince dilimlenmis mantar ile

süsleyip sicak olarak servis yapin.
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

750 gr kalça tavuk fileto
1 Adet sogan
2 Dis dövülmüs sarimsak
1 Yemek kasigi rendelenmis taze zencefil
4 Çorba kasigi siviyag
2 Yemek kasigi limon suyu
3 Çay kasigi kisnis
3 Çay kasigi kimyon
1 Yemek kasigi yogurt
1 Çay kasigi tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Tavuklari 3 santimlik parçalar halinde dograyin.
Parçalari tahta sislere geçirip 12 dakika suda birakin.
Siviyag, sogan, sarimsak, limon suyu ve baharatlari ufalanincaya kadar
blenderden geçirin.
Tuz ve yogurdu karisima ilave edip karistirarak marinat sosunu hazirlayin.
Tavuklarin üzerini hazirladiginiz karisimla kaplayin.
Hazirladiginiz tavuk sisleri buzdolabinda 1 saat kadar bekletin.

Sisleri izgarada ters düz ederek pisirin ve sicak olarak servis yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

22:30 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

750 gr kalça tavuk fileto
1 Adet sogan
2 Dis dövülmüs sarimsak
1 Yemek kasigi rendelenmis taze zencefil
4 Çorba kasigi siviyag
2 Yemek kasigi limon suyu
3 Çay kasigi kisnis
3 Çay kasigi kimyon
1 Yemek kasigi yogurt
1 Çay kasigi tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Tavuklari 3 santimlik parçalar halinde dograyin.
Parçalari tahta sislere geçirip 12 dakika suda birakin.
Siviyag, sogan, sarimsak, limon suyu ve baharatlari ufalanincaya kadar
blenderden geçirin.
Tuz ve yogurdu karisima ilave edip karistirarak marinat sosunu hazirlayin.
Tavuklarin üzerini hazirladiginiz karisimla kaplayin.
Hazirladiginiz tavuk sisleri buzdolabinda 1 saat kadar bekletin.

Sisleri izgarada ters düz ederek pisirin ve sicak olarak servis yapin.

4 Ocak 2014 Cumartesi

Mutfak: Diger
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

2 Adet Yağsız Biftek
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
6 Adet Taze Fasulye
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Diş Sarmısak
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

4-5 bardak suyu kaynatalım. Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp,
doğranmış havuç, patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzunu ve
karabiberini ayarlayalım. Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Düdüklü
tencerede yarım saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar

pişirelim

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

02:46 Unknown
Mutfak: Diger
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

2 Adet Yağsız Biftek
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
6 Adet Taze Fasulye
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Diş Sarmısak
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

4-5 bardak suyu kaynatalım. Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp,
doğranmış havuç, patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzunu ve
karabiberini ayarlayalım. Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Düdüklü
tencerede yarım saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar

pişirelim
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak
çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos Yağı için:
3 çorba kaşığı margarin
1/4 limonun suyu
1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1/4 çay kaşığı tuz
beyazbiber

YAPILIŞ TARİFİ

Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını
kesip, Tuz ve biberi serpin. Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın.
Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp
pane edilmek üzere hazır hale getirin.
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya
koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir

renk alıncaya kadar pişirin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

02:37 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak
çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos Yağı için:
3 çorba kaşığı margarin
1/4 limonun suyu
1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1/4 çay kaşığı tuz
beyazbiber

YAPILIŞ TARİFİ

Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını
kesip, Tuz ve biberi serpin. Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın.
Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp
pane edilmek üzere hazır hale getirin.
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya
koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir

renk alıncaya kadar pişirin.
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

8 Adet Pirzola
1/2 Çorba Kaşığı Un
4 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
12 Adet Ayva Dilimi
1/2 Çay Kaşığı Zencefil
1/2 Çay Kaşığı Kekik
10 Adet Tane Karabiber
1 Su Bardağı Su
Tuz , Kekik
Kızartmak İçin Sıvı Yağ

YAPILIŞ TARİFİ

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin.
Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba
koyun.
Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını
soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine
ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin.
Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu
ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı

ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

02:25 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

8 Adet Pirzola
1/2 Çorba Kaşığı Un
4 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
12 Adet Ayva Dilimi
1/2 Çay Kaşığı Zencefil
1/2 Çay Kaşığı Kekik
10 Adet Tane Karabiber
1 Su Bardağı Su
Tuz , Kekik
Kızartmak İçin Sıvı Yağ

YAPILIŞ TARİFİ

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin.
Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba
koyun.
Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını
soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine
ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin.
Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu
ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı

ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.