4 Ocak 2014 Cumartesi

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 02:25 No comments
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

8 Adet Pirzola
1/2 Çorba Kaşığı Un
4 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
12 Adet Ayva Dilimi
1/2 Çay Kaşığı Zencefil
1/2 Çay Kaşığı Kekik
10 Adet Tane Karabiber
1 Su Bardağı Su
Tuz , Kekik
Kızartmak İçin Sıvı Yağ

YAPILIŞ TARİFİ

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin.
Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba
koyun.
Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını
soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine
ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin.
Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu
ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı

ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder