2 Mayıs 2014 Cuma

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 18:40 No comments
MALZEMELER:

2 su bardağı ılık süt...
1 su bardağı sıvıyağ
3 veya 4 çorba kaşığı toz seker
1 tatlı kaşığı tuz
75 gr ilik margarin (2 çorba kaşığı )
1 kucuk paket yasmaya (aktif maya veya 1 çorba kaşığı toz mayada olabilir)
2 tane yumurta beyazı içine sarisi üstüne sürülecek
alabildiği kadar un

iç harci için
beyaz peynir
maydanoz ( ben kullanmadım)
uzeri için
yukarda yazılan iki yumurtanın sarisi
istege bağlı susam ve çörek otu

HAZIRLANIŞI:

un ve yumurtanın sarısı hariç malzemelerin hepsini iyice karıştırın daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuz kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olsun ve iyice yoğurun ki güzel kabarsın. Hamurunuz sert olursa poğaça da sert olabilir. Hamurunuzu iyice sarıp 1,5 veya 2 saat yani hamurunuz iyice kabarana kadar dinlendirin. Maydanozları da küçük küçük doğrayıp peynirle iyice ezin.

Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha küçük bezeler alın önce parmaklarınızla hafif bastırarak açın sonra merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın kenarlarından bıçakla 4 köşesinden kesin hamurun tam ortasına biraz peynir koyun ve kestiğiniz hamur yaprağının bir parçasını peynirin üzerine kapatın ve etrafınıda kestiğiniz hamurun diğer yapraklarıyla kapatın aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve tepside 45 dinlendirin
Tepside 45 dakika dinlenen gül poğaçanın üzerine yumurtanın sarısını ve isteğe göre biraz susam serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin

0 yorum:

Yorum Gönder