20 Nisan 2014 Pazar

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 03:39 No comments

Mutfak: Fransa
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

HAMUR IÇIN
4 Kahve Fincani Un
2 Tutam Kabartma Tozu
3 Çorba Kasigi Tozseker
1 Yumurta Aki
1,5 Çay Bardagi Margarin
IÇ MALZEME
1 kg Elma
3 Çorba Kasigi Limon Suyu
5 Çorba Kasigi Portakal Likörü
6 Yumurta
5 Çorba Kasigi Tozseker
1,5 Kahve Fincani Un
2 Tutam Kabartma Tozu
Kalibi Yaglamak Için Yag
3-4 Çorba Kasigi File Badem
Pudrasekeri

YAPILIŞ TARİFİ

Hamur malzemelerinin tamamini karistirip yogurun. Sonra bir folyoya
sarip 30 dakika soguk bir ortamda bekletin.
Hamuru düz bir zeminde açin. Yuvarlak bir kalibi yaglayip hamuru içine
yerlestirin. Kaliba yerlestirdiginiz hamurun birkaç yerine biçak batirip
soguk bir ortamda bekletin.
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Elmalari soyup sekize bölün
ve çekirdekerini çikarin. Üzerlerine limon suyu ve 2 çorba kasigi portakal
likörü gezdirin. Yumurtalarin sarilarini aklarindan ayirip, 2 çorba kasigi
sicak suyla çirpin. Aklari ise köpük halini alincaya kadar çirpin. 3-4 çorba
kasigi tozseker ekleyip çirpmaya devam edin. Yumurta sarilari, un,
kabartma tozu ve yumurta aklarini bir kasede dikkatlice karistirin.
Karisima kalan likörü yavas yavas ekleyin.
Karisimin yarisini hamurun üzerine döküp, elmalari yerlestirin, kalanini
elmalarin üzerine dökün. File bademleri turtanin üzerine serpip önceden
isitilmis firinda 50 dakika kadar pisirin. Servis yapmadan önce turtanin
üzerine pudra sekeri serpin.
Elmali sufle turtayi çocuklariniz için hazirlarken likör yerine portakal suyu
veya degisik meyveli suruplar kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder