20 Nisan 2014 Pazar

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 03:43 No comments

Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1.5 Bayat Ekmek
500 gr Kuru Erik
1 Su Bardagi Tozseker
6 Yumurta Sarisi
3 Yumurta Aki
1 Su Bardagi Margarin
1/2 Su Bardagi Elma Sirkesi
1 Çorba Kasigi Tarçin
1 Çorba Kasigi Siviyag
1 Çorba Kasigi Un
1 Tutam Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Yarim bayat ekmegi küçük küpler halinde dograyin. 1 ekmegi ise 1 cm
kalinliginda dilimleyin.
Erikleri yarim saat suda bekletin ve biraz yumusayinca süzün. Yarim su
bardagi tozseker ve sirkenin yarisini eriklere ekleyip orta ateste kaynatin.
5 dakika daha yüksek ateste sürekli karistirin. Erikler yumusayinca atesten
alip sogumaya birakin.
Bir çorba kasigi margarini daha sonra kullanmak üzere ayirip kalani genis
bir kaba alin. Yumurta sarilari, küp seklinde dogranmis ekmek, tarçin ve
kalan tozsekeri ilave edip tahta kasikla karistirin. Yumurta aklarini ayri bir
kasede bir tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çirpin ve ekmekli
karisima azar azar ilave edin.
Firin kalibini 1 çorba kasigi siviyagla yaglayip 1 çorba kasigi unu serpin.
Dibine ekmek dilimlerini döseyip üzerine sirke sürün. Hazirladiginiz
yumurtali karisimin üçte birini üzerine dökün ve tekrar ekmek dilimi dizin.
Son sirayi ekmekli karisimla tamamlayacak sekilde malzeme bitinceye
kadar islemi sürdürün. Önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 40-45
dakika pisirin. Firindan alip hazirladiginiz erik tatlisini turtanin üzerine
gezdirin ve 2 dakika daha sicak firinda bekletin.

0 yorum:

Yorum Gönder