Mutfak:
Diger
Süre:
60dk-Fazla
MALZEMELER
Sade
Hamur Malzemesi:
3 Su
Bardağı Un
2
Yumurta
1.5 Çay
Bardağı Su
1
TatlıKaşığı Sirke
9 Çorba
Kaşığı Margarin
1/2 Çay
Kaşığı Tuz
Hindistancevizli
Hamur Malzemesi:
4 Çorba
Kaşığı Margarin
1.5 Çay
Bardağı Pudra Şekeri
1 Su
Bardağı Un
1/2 Çay
Kaşığı Vanilya
1/2 Su
Bardağı Hindistancevizi
İç
Malzemesi:
2 Çay
Bardağı Tozşeker
6
Yumurta Akı
1 Tatlı
Kaşığı Tereyağı
1 Su
Bardağı Hindistancevizi
1 Tatlı
Kaşığı Sirke
YAPILIŞ TARİFİ
Sade
hamur malzemelerinden un,su,yumurta,sirke,tuz ve 3 çorba kaşığı
margarini
karıştırıp yoğurun.Hazırladığınız hamuru 15
dk.dinlendirin.Dinlenen
hamuru tezgah üzerine yayın.6 çorba kaşığı
margarini
üzerine yayarak hamuru ikiye katlayın.Hamuru dikdörtgen açın
ve beşe
katlayın.Bu işlemi bir kez daha tekrar edin.Hamuru beşe
katlanmış
olarak 30 dk dinlendirin.
Hindistancevizli
hamur için;margarin,pudra şekeri,vanilya,un ve
hindistancevizini
karıştırıp yoğurun.İç malzemesi için
hindistancevizi,şeker,yumurta
akı ve teryağını kısık ateşte şeker eriyinceye
kadar
karıştırın.Karışıma sirke ve tuzu da ekleyerek 2 dk. Daha
karıştırın.Hazırladığınız
sade hamuru tezgahın üstüne açıp,hindistancevizli
hamuru
üzerine yayın.
Hamuru
ikiye katlayın.Dikdörtgen açarak beşe katlayıp yarım santim
kalınlığında
açın.İç malzemesini açtığınız hamurun üzerine yayın.Hamuru
dikdörtgen
veya yuvarlak keserek 180 derecede 10 dk.pişirin.Pişirdiğiniz
kurabiyeleri
hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.