4 Ocak 2014 Cumartesi

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 02:06 No comments
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

½ Çorba Kaşığı Margarin
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
150 gr Kıyma
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
2 Adet Orta Boy Pırasa
1 Adet Patates
½ Çorba Kaşığı Salça
3 Diş Sarmısak
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Tencereye margarini ve sıvı yağı alıp, kızdıralım. Kıymayı ve küçük küçük
kesilmiş soğanı ilave edelim. Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım.
Havucun kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyalım ve küp şeklinde
doğrayalım. Küp şeklinde kestiğimiz kerevizlerle birlikte tencereye
aktaralım. Arada bir tahta kaşıkla çevirerek, sebzelerin yumuşamasını
sağlayalım.
3 dakika sonra 1 cm aralıklarla doğradığımız pırasaları ekleyelim.
Tencerenin kapağını örterek 3-4 dakika pişirelim. Küp şeklinde kesilmiş
patatesi, sulandırdığımız salçayı, dövülmüş sarmısakları ilave edelim.

Tuzunu ayarlayalım. Bir taşım kaynatıp, servis yapalım

0 yorum:

Yorum Gönder