3 Ocak 2014 Cuma

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 00:15 No comments
Mutfak: Diger
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

4 Adet Orta Boy Elma
3 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
3 Su Bardağı Un
3 çorba kaşığı yoğurt
250 gr Margarin
1/2 Limon Suyu
l Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi

YAPILIŞ TARİFİ

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri
ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri
çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.
Diger tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve
kabartma tozu koyarak hamur yapın, Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında yuvarlak
yemek tabağı büyüklügünde açın. Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve
sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin. Ortasına elmalı iç koyup uçlarını
ortadan birleştirerek bohça yapın.
Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış
fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine pudra

şekeri eleyip servise sunun.
Categories: ,

0 yorum:

Yorum Gönder