5 Mayıs 2014 Pazartesi

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 18:00 No comments
Mutfak: Fransa
Süre:

MALZEMELER

500 gr. Levrek
500 gr. Dil Balığı
500 gr. Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
1/2 Su Bardagi Zeytinyagi
2 Büyük Sogan
2 Pirasa
2 Dis Dövülmüs Sarmisak
2 Domates
2 Çorba Kasigi Limon Suyu
1/2 Limonun Kabugu
1 Tatli Kasigi Kekik
2 Çorba Kasigi Kiyilmis Maydanoz
2 Defne Yapragi
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Dövülmüs Safran
Tane Karabiber

RUY SOS MALZEMESI

3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Dis Sarmisak
1 Su Bardagi Zeytinyagi
3 Yumurta Sarisi (Çig)
2 Yemek Kasigi Salça Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

RUY SOSUN HAZIRLANISI

Yumurta sarilarini zeytinyagi ile çirpin. Patatesi rendeleyin. Hazirladiginiz karisima ekleyerek telle karistirin. Salçayi ilave ederek çirpin. Karisima zeytinyagi ve tuz ekleyin. Sarmisak ve safrani havanda döverek sosa ekleyin.

ÇORBANIN HAZIRLANISI

Baliklarin filetolarini dikkatlice çikarin. Temizlenen baliklardan çikan kilçik ve baslari, deniz ürünleri disindaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatin. Çorba hazir oldugunda malzemeleri süzün. Elinizdeki Çig istakoz, balik ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatin. Etlerin dagilmamasina dikkat edin.

Çorbayi, ruy sos ve kizarmis ince ekmek dilimleriyle servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder