Süre:
20-40dk
MALZEMELER
4 adet
Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet
defne yaprağı
3 adet
domates
3 adet
çarliston biber
1.5
adet limonun suyu
70 gr.
tereyağı (margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr.
mantar
1 çorba
kasığı kapari tursusu
Tuz ve
karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Domatesler
halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir. Alabalık filetoları domateslerin
üzerine yerleştirilir. Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların
aralarına yerleştirilir. Çarliston
biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar)
halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar,
bir çorba kaşığı kapari tursusu ve defne yaprakları ilave edilir. Limon
suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber
ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.
Not:
isteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak da ilave edebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder