21 Nisan 2014 Pazartesi

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 03:20 No comments

Malzemeler

1 su bardağı süt
1su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 tane yaş maya
1 tane yumurta(beyaz içine ak dışına
aldığı kadar un

içi icin:
istege göre zeytin, salam kıyma veya peynir vs..

Uzeri icin;
susam
çörek otu

Hazırlanışı


Mayayı ılık suda eritip 10 dk mayalanmaya bırakılır. Mayalı su, süt, yağ, şeker, tuz ve yumurta beyazını karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir. Yoğurma işlemi bittikten sonra 5-10 dk kadar dinlendirilir. Yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılıp, kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açılır. Bir tarafa harç konulup diğer taraf yarım cm kalınlığında kesilir ve harç konan tarafa dolanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra çörek otu ve susam serpilip 170 derece fırına verilir. AFİYET OLSUN

Bir aşaması:


















0 yorum:

Yorum Gönder