3 Ocak 2014 Cuma

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER

3 adet kereviz
2 adet havuç
100 gram kadar bezelye
1,5 limonun suyu
1 bas sogan veya 6 adet arpacik sogan
6 adet kesmeseker
Yeterince tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Kerevizler ayiklanir, yikanir, kabuklari soyulduktan sonra ortadan ikiye
bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptigimiz limonlu suya atilir. Diger
taraftan temizlenmis yikanmis havuç tavla zari büyüklügünde küp küp
kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çikarilmis ve alti düz bir
tencereye yerlestirilmis kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme
tencerenin etrafina serpistirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeseker
konur. Yarim limon suyu ile zeytinyagi çirpilir ve kerevizlerin üzerine
dökülür. Ayrica 1,5 çay bardagi daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapagi hiç

açilmadan 25-30 dakika orta ateste pisirilir. Ilindikta sonra servis yapilir.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

01:20 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER

3 adet kereviz
2 adet havuç
100 gram kadar bezelye
1,5 limonun suyu
1 bas sogan veya 6 adet arpacik sogan
6 adet kesmeseker
Yeterince tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Kerevizler ayiklanir, yikanir, kabuklari soyulduktan sonra ortadan ikiye
bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptigimiz limonlu suya atilir. Diger
taraftan temizlenmis yikanmis havuç tavla zari büyüklügünde küp küp
kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çikarilmis ve alti düz bir
tencereye yerlestirilmis kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme
tencerenin etrafina serpistirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeseker
konur. Yarim limon suyu ile zeytinyagi çirpilir ve kerevizlerin üzerine
dökülür. Ayrica 1,5 çay bardagi daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapagi hiç

açilmadan 25-30 dakika orta ateste pisirilir. Ilindikta sonra servis yapilir.
Mutfak: Diger
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

Sade Hamur Malzemesi:
3 Su Bardağı Un
2 Yumurta
1.5 Çay Bardağı Su
1 TatlıKaşığı Sirke
9 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Kaşığı Tuz
Hindistancevizli Hamur Malzemesi:
4 Çorba Kaşığı Margarin
1.5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Su Bardağı Un
1/2 Çay Kaşığı Vanilya
1/2 Su Bardağı Hindistancevizi
İç Malzemesi:
2 Çay Bardağı Tozşeker
6 Yumurta Akı
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Hindistancevizi
1 Tatlı Kaşığı Sirke

YAPILIŞ TARİFİ

Sade hamur malzemelerinden un,su,yumurta,sirke,tuz ve 3 çorba kaşığı
margarini karıştırıp yoğurun.Hazırladığınız hamuru 15
dk.dinlendirin.Dinlenen hamuru tezgah üzerine yayın.6 çorba kaşığı
margarini üzerine yayarak hamuru ikiye katlayın.Hamuru dikdörtgen açın
ve beşe katlayın.Bu işlemi bir kez daha tekrar edin.Hamuru beşe
katlanmış olarak 30 dk dinlendirin.
Hindistancevizli hamur için;margarin,pudra şekeri,vanilya,un ve
hindistancevizini karıştırıp yoğurun.İç malzemesi için
hindistancevizi,şeker,yumurta akı ve teryağını kısık ateşte şeker eriyinceye
kadar karıştırın.Karışıma sirke ve tuzu da ekleyerek 2 dk. Daha
karıştırın.Hazırladığınız sade hamuru tezgahın üstüne açıp,hindistancevizli
hamuru üzerine yayın.
Hamuru ikiye katlayın.Dikdörtgen açarak beşe katlayıp yarım santim
kalınlığında açın.İç malzemesini açtığınız hamurun üzerine yayın.Hamuru
dikdörtgen veya yuvarlak keserek 180 derecede 10 dk.pişirin.Pişirdiğiniz

kurabiyeleri hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

00:25 Unknown
Mutfak: Diger
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

Sade Hamur Malzemesi:
3 Su Bardağı Un
2 Yumurta
1.5 Çay Bardağı Su
1 TatlıKaşığı Sirke
9 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Kaşığı Tuz
Hindistancevizli Hamur Malzemesi:
4 Çorba Kaşığı Margarin
1.5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Su Bardağı Un
1/2 Çay Kaşığı Vanilya
1/2 Su Bardağı Hindistancevizi
İç Malzemesi:
2 Çay Bardağı Tozşeker
6 Yumurta Akı
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Hindistancevizi
1 Tatlı Kaşığı Sirke

YAPILIŞ TARİFİ

Sade hamur malzemelerinden un,su,yumurta,sirke,tuz ve 3 çorba kaşığı
margarini karıştırıp yoğurun.Hazırladığınız hamuru 15
dk.dinlendirin.Dinlenen hamuru tezgah üzerine yayın.6 çorba kaşığı
margarini üzerine yayarak hamuru ikiye katlayın.Hamuru dikdörtgen açın
ve beşe katlayın.Bu işlemi bir kez daha tekrar edin.Hamuru beşe
katlanmış olarak 30 dk dinlendirin.
Hindistancevizli hamur için;margarin,pudra şekeri,vanilya,un ve
hindistancevizini karıştırıp yoğurun.İç malzemesi için
hindistancevizi,şeker,yumurta akı ve teryağını kısık ateşte şeker eriyinceye
kadar karıştırın.Karışıma sirke ve tuzu da ekleyerek 2 dk. Daha
karıştırın.Hazırladığınız sade hamuru tezgahın üstüne açıp,hindistancevizli
hamuru üzerine yayın.
Hamuru ikiye katlayın.Dikdörtgen açarak beşe katlayıp yarım santim
kalınlığında açın.İç malzemesini açtığınız hamurun üzerine yayın.Hamuru
dikdörtgen veya yuvarlak keserek 180 derecede 10 dk.pişirin.Pişirdiğiniz

kurabiyeleri hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.
Mutfak: Diger
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

4 Adet Orta Boy Elma
3 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
3 Su Bardağı Un
3 çorba kaşığı yoğurt
250 gr Margarin
1/2 Limon Suyu
l Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi

YAPILIŞ TARİFİ

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri
ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri
çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.
Diger tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve
kabartma tozu koyarak hamur yapın, Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında yuvarlak
yemek tabağı büyüklügünde açın. Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve
sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin. Ortasına elmalı iç koyup uçlarını
ortadan birleştirerek bohça yapın.
Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış
fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine pudra
şekeri eleyip servise sunun

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

00:21 Unknown
Mutfak: Diger
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

4 Adet Orta Boy Elma
3 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
3 Su Bardağı Un
3 çorba kaşığı yoğurt
250 gr Margarin
1/2 Limon Suyu
l Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi

YAPILIŞ TARİFİ

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri
ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri
çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.
Diger tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve
kabartma tozu koyarak hamur yapın, Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında yuvarlak
yemek tabağı büyüklügünde açın. Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve
sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin. Ortasına elmalı iç koyup uçlarını
ortadan birleştirerek bohça yapın.
Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış
fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine pudra
şekeri eleyip servise sunun
Mutfak: Diger
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

4 Adet Orta Boy Elma
3 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
3 Su Bardağı Un
3 çorba kaşığı yoğurt
250 gr Margarin
1/2 Limon Suyu
l Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi

YAPILIŞ TARİFİ

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri
ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri
çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.
Diger tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve
kabartma tozu koyarak hamur yapın, Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında yuvarlak
yemek tabağı büyüklügünde açın. Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve
sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin. Ortasına elmalı iç koyup uçlarını
ortadan birleştirerek bohça yapın.
Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış
fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine pudra

şekeri eleyip servise sunun.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

00:15 Unknown
Mutfak: Diger
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

4 Adet Orta Boy Elma
3 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
3 Su Bardağı Un
3 çorba kaşığı yoğurt
250 gr Margarin
1/2 Limon Suyu
l Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi

YAPILIŞ TARİFİ

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri
ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri
çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.
Diger tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve
kabartma tozu koyarak hamur yapın, Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında yuvarlak
yemek tabağı büyüklügünde açın. Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve
sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin. Ortasına elmalı iç koyup uçlarını
ortadan birleştirerek bohça yapın.
Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış
fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine pudra

şekeri eleyip servise sunun.
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış patlıcan
4 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın. 2 su bardağı rendelenmiş soğanı
ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri
ekleyin. Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin.
Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.
Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin. Servis
tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun.
İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

00:04 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış patlıcan
4 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın. 2 su bardağı rendelenmiş soğanı
ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri
ekleyin. Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin.
Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.
Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin. Servis
tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun.
İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın

1 Ocak 2014 Çarşamba

Mutfak: Fransa
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

Yesil mercimek (150 gr.)
1 küçük Sogan
1 Defne yapragi
1/2 tatli kasigi Kekik
3 Havuç (halka dogranis)
Mantar (ince kiyilmis 150 gr.)
2 çorba kasigi Limon suyu
4 Yesil salata (kyilmis)
2 Domates
1 çorba kasigi Hardal sosu
Baharatli hardal sosu için:
2 çorba kasigi Limon suyu
2 tatli kasigi Acibiber sosu
2 dis Sarimsak
1/4 tatli kasigi Tuz
Bir tutam Karabiber
2 çorba kasigi Zeytinyagi

YAPILIŞ TARİFİ

Mercimekleri soguk su ile yikayip, içinde 4 su bardagi su bulunan bir
tencereye koyun. Sogani defne yapragi ve kekigi ekleyip, tencereyi orta
atese oturtarak bir tasim kaynatin. Kaynayinca atesi kisip, mercimekleri
iyice yumusayincaya kadar pisirin. Tencereyi atesten alip, mercimekleri bir
süzgeçte süzerek, soganlari ve defne yapragini alip attiktan sonra, bir
salata kasesine aktarin. Havuçlar, kereviz saplari ve taze soganlari
ekleyip, iyice karistirin. Mantarlari ve limon suyunu bir tencereye koyup,
mantarlarin üstünü örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta atese
oturtun ve suyu bir tasim kaynatin. Kaynayinca tencerenin kapagini
kapatip, atesi kisarak, mantarlari iyice yumusayincaya kadar pisirin.
Tencereyi atesten alip, mantarlari bir süzgeçte süzerek, kasedeki
mercimekli karisima karistirin. Sosu hazirlamak için hardal, limon suyu,
acibiber sosu, sarmisak, tuz, karabiber ve zeytinyagini karistirin. Bu sosu
salata kasesindeki salatanin üstüne döküp, iyice karistirdiktan sonra
salatayi 1 saat dinlendirip servis yapin. Kaseyi buzdolabindan alip, salatayi
genis bir servis tabagina aktarin, çevresini kiyilmis yesil salatalar ve
domates dilimleriyle süsleyip, üstüne kiyilmis maydanozu serperek servis

yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

18:38 Unknown
Mutfak: Fransa
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

Yesil mercimek (150 gr.)
1 küçük Sogan
1 Defne yapragi
1/2 tatli kasigi Kekik
3 Havuç (halka dogranis)
Mantar (ince kiyilmis 150 gr.)
2 çorba kasigi Limon suyu
4 Yesil salata (kyilmis)
2 Domates
1 çorba kasigi Hardal sosu
Baharatli hardal sosu için:
2 çorba kasigi Limon suyu
2 tatli kasigi Acibiber sosu
2 dis Sarimsak
1/4 tatli kasigi Tuz
Bir tutam Karabiber
2 çorba kasigi Zeytinyagi

YAPILIŞ TARİFİ

Mercimekleri soguk su ile yikayip, içinde 4 su bardagi su bulunan bir
tencereye koyun. Sogani defne yapragi ve kekigi ekleyip, tencereyi orta
atese oturtarak bir tasim kaynatin. Kaynayinca atesi kisip, mercimekleri
iyice yumusayincaya kadar pisirin. Tencereyi atesten alip, mercimekleri bir
süzgeçte süzerek, soganlari ve defne yapragini alip attiktan sonra, bir
salata kasesine aktarin. Havuçlar, kereviz saplari ve taze soganlari
ekleyip, iyice karistirin. Mantarlari ve limon suyunu bir tencereye koyup,
mantarlarin üstünü örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta atese
oturtun ve suyu bir tasim kaynatin. Kaynayinca tencerenin kapagini
kapatip, atesi kisarak, mantarlari iyice yumusayincaya kadar pisirin.
Tencereyi atesten alip, mantarlari bir süzgeçte süzerek, kasedeki
mercimekli karisima karistirin. Sosu hazirlamak için hardal, limon suyu,
acibiber sosu, sarmisak, tuz, karabiber ve zeytinyagini karistirin. Bu sosu
salata kasesindeki salatanin üstüne döküp, iyice karistirdiktan sonra
salatayi 1 saat dinlendirip servis yapin. Kaseyi buzdolabindan alip, salatayi
genis bir servis tabagina aktarin, çevresini kiyilmis yesil salatalar ve
domates dilimleriyle süsleyip, üstüne kiyilmis maydanozu serperek servis

yapin.
Mutfak: Baska
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

Yikanip, seritler halinde kesilmis Lahana(500 gr.)
4 çorba kasigi Tatli kirmizibiber
1 çorba kasigi Limon suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye 8 su bardagi su koyup, lahana seritlerini ekleyerek,
kaynamaya basladiktan sonra lahanalari 2 dk. haslayip, tencereyi atesten
alin. Lahanalari süzüp, soguk su altina tutarak dirilttikten sonra, yeniden
süzün. Lahana seritlerini bir salata kasesine aktarip, tatli biberler, limon

suyu ve yogurt sosu ekleyin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

18:33 Unknown
Mutfak: Baska
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

Yikanip, seritler halinde kesilmis Lahana(500 gr.)
4 çorba kasigi Tatli kirmizibiber
1 çorba kasigi Limon suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye 8 su bardagi su koyup, lahana seritlerini ekleyerek,
kaynamaya basladiktan sonra lahanalari 2 dk. haslayip, tencereyi atesten
alin. Lahanalari süzüp, soguk su altina tutarak dirilttikten sonra, yeniden
süzün. Lahana seritlerini bir salata kasesine aktarip, tatli biberler, limon

suyu ve yogurt sosu ekleyin.
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

1 Su bardagi nohut
2 Su bardagi pirinç
8-10 Su bardagi et suyu
3 Su bardagi süzme yogurt
1 Adet yumurta
2 Çorba kasigi tereyag
1 Çorba kasigi kuru nane
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

8-10 saat önce islattiginiz nohudu haslayin.
Pirinci yikayip 8-10 su bardagi et suyu ile haslayin.
Nohutlari ilave edip pisirin.
Yogurdu tencereye alip yumurta ve tuz ilave ederek iyice çirpin.
Kisik ateste karistirarak ilitin.
Kaynayan çorbadan iki kepçe alip yogurda ilave edin ve karistirarak
tencereye bosaltin.
Teryagini eritip içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanin üzerine gezdirin.
Sicak olarak servis yapin.
NOT : Çorbaya nohut büyüklügünde kesilmis kuzu eti veya köfte de ilave

edebilirsiniz.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

18:31 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

1 Su bardagi nohut
2 Su bardagi pirinç
8-10 Su bardagi et suyu
3 Su bardagi süzme yogurt
1 Adet yumurta
2 Çorba kasigi tereyag
1 Çorba kasigi kuru nane
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

8-10 saat önce islattiginiz nohudu haslayin.
Pirinci yikayip 8-10 su bardagi et suyu ile haslayin.
Nohutlari ilave edip pisirin.
Yogurdu tencereye alip yumurta ve tuz ilave ederek iyice çirpin.
Kisik ateste karistirarak ilitin.
Kaynayan çorbadan iki kepçe alip yogurda ilave edin ve karistirarak
tencereye bosaltin.
Teryagini eritip içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanin üzerine gezdirin.
Sicak olarak servis yapin.
NOT : Çorbaya nohut büyüklügünde kesilmis kuzu eti veya köfte de ilave

edebilirsiniz.




MALZEMELER


125 gram margarin 
2 su bardağı irmik 
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 kahve fincanı soda
1   çay kaşığı vanilya 
2   çorba kaşığı marmelat 
2 çorba kaşığı badem 

Şerbeti için: 
Bir buçuk su bardağı tozşeker 
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya 
1 su bardağı su
  

YAPILIŞ TARİFİ


Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı toz şekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin.
Soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

17:02 Unknown




MALZEMELER


125 gram margarin 
2 su bardağı irmik 
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 kahve fincanı soda
1   çay kaşığı vanilya 
2   çorba kaşığı marmelat 
2 çorba kaşığı badem 

Şerbeti için: 
Bir buçuk su bardağı tozşeker 
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya 
1 su bardağı su
  

YAPILIŞ TARİFİ


Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı toz şekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin.
Soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın.