4 Mayıs 2014 Pazar

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 16:30 No comments
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

500 gr. kıyma
4 dilim bayat ekmek veya tost ekmeği
1 yumurta
Maydanoz
tuz
kimyon
karabiber
kırmızıbiber
 
sos için;

4 yemek kaşığı salça
3-4 diş sarımsak
2-3 su bardağı su
süsleme için rendelenmiş kaşar

YAPILIŞ TARİFİ

Bayat ekmekleri ıslatıp, sıkın. Kıyma, ekmekler, kimyon, kırmızıbiber, karabiber ve kıyılmış maydanozu yoğurun. İsterseniz tavada, isterseniz fritözde 160 derecede 4-5 dak. kadar kızartın. Bu arada salçayı sulandırıp dövülmüş veya rendelenmiş sarımsıklarla karıştırın. Suyu bol tutun, çok koyu kıvamda olmasın. Hafif kaynamaya başlarken köfteleri sosun içine atın. 10-15 dak kadar, zevkinize göre pişirin. Bu arada köfteler sosu içine çekecektir. Tabaklara alıp, üzerine çok az da sosundan döküp, rendelenmiş kaşar da serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder