20 Nisan 2014 Pazar

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 03:09 No comments

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk

MALZEMELER

LAHANA IÇIN
3 Domates
1 Sogan
1 Tatli Kasigi Margarin
400 gr Lahana
150 ml Su
150 gr Süt Kremasi
Tuz
KOFTE IÇIN
2 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
1 Sogan
500 gr Kiyma
1 Tatli Kasigi Siviyag
1 Yumurta
1 Tatli Kasigi Hardal
Kirmizi Tozbiber, Karabiber
Kizartmalik Yag

YAPILIŞ TARİFİ

Lahanayi çok ince seritler halinde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika
kadar haslayip suyunu süzün. Lahana için domateslerin kabuklarini soyup
çekirdeklerini ayikladiktan sonra küçük küpler halinde dograyin. Sogani
küp küp dograyin.
Margarini bir tavada eritip sogani kavurun. Lahanayi ekleyip kavurmaya
devam edin. Süt kremasi ve suyu ekleyip kisik ateste 25 dakika kadar
piskin. Tuzlayip domatesleri tavaya ekleyin.
Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarini kesip kalan ekmek içini su ile
nemlendirin. Sogani küçük küpler halinde dograyin. Siviyagi bir tavada
kizdirip sogani kavurun. Kiymayi bir kaseye alip ekmek içi, sogan ve
yumurta ile yogurun. Hardal, tuz, karabiber ve kirmizi toz biber ile
tatlandirin. 16 yuvarlak yassi köfte olusturun. Kizartmalik yagi bir tavada
kizdirip köfteleri kizartin. Köfteleri lahana esliginde servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder