18 Nisan 2014 Cuma

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 20:30 No comments
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

HAMUR IÇIN
3 Kahve Fincani Margarin
Bir Tutam Tuz
1 Paket Vanilya
2 Kahve Fincani Esmer Seker
Yarim Tatli Kasigi Portakal Kabugu Rendesi
4 Yumurta
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
5 Kahve Fincani Un
750 gr Eksi Elma
AYRICA
Kalibi Yaglamak Için Yag
2 Kahve Fincani Margarin
3 Kahve Fincani Ikiye Bölünmüs Ceviz Içi
3 Kahve Fincani Kiyilmis Ceviz Içi
3 ÇorbaKasigi Tozseker
Pudrasekeri

YAPILIŞ TARİFİ

Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Margarin, tuz, vanilya, seker ve portakal kabugunu karistirin. Yumurtalari ekleyin. Un ve kabartma tozunu karistirip yumurtali karisima ilave edin. Elmalarin kabuklarini soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çikarin. 1 elmayi küçük küpler halinde dograyip hamura ekleyin. Yuvarlak bir firin kalibini yaglayip hamuru içine yerlestirin. Kalan elmalarin bombeli yüzeyine bir biçak yardimi ile esikler açarak süsleyin. Çekirdek bulunan kismi alta gelecek sekilde hamurun üzerine yerlestirin. Margarini küçük parçalara bölüp kiyilmis cevizle birlikte eImalarin üzerine dagitin. Üzerine tozseker serpip ikiye bölünmüs cevizleri resimde görüldügü gibi pastanin kenarina yerlestirin.

Pastayi firinin orta katinda 50 dakika kadar pisirin. Pastanin üzerini firina vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz.  Pastayi firindan alip, kaliptan çikarin. Dilerseniz üzerine pudrasekeri serpin. Bu pastayi armutla da hazirlayabilirsiniz. Bunun için armutlari ayni sekilde hazirlamaniz yeterli olur. Dilerseniz elma ve armudu karisik olarak da kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder