29 Aralık 2013 Pazar

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 03:26 No comments
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER

2 ½ lt et suyu (10 bardak)
2 orta boy sogan
3-4 adet patates
1 kahve fincan un
1 küçük paket tereyagi veya margarin
1 çay kaşığı hindistan cevizi
tuz
Terbiyesi: 1 bardak süt
2 yumurta sarisi
Garnitürü: 2 adet yumurta aki1 çay bardagi kasarpeyniri (rendelenmis)
1 çay kasigi kirmizibiber
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
2-3 dilim bayat ekmek

YAPILIŞ TARİFİ

1-Soganlari küçük parçalar halinde dograyin, iki kasik yagla açik renkte
kavurun. Un katin , iki üç dakika daha kavurun. Et suyu ile kusbasi
dogranmis patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavas yavas
kaynatarak 30 dakika pisirin.
2-Çorbayi baska bir kaba süzün. Tekrar atese koyun. Terbiyesini yapin ve
atesten indirin. Garnitürüyle servis yapin.
Garnitürün yapilisi: Yumurta akina kasar peyniri, kirmizibiber ve
maydanoz katin. Bu karisimi ekmeklerin üzerine sürün. Küçük küp
seklinde kesip çorbayla servis yapin
Categories: ,

0 yorum:

Yorum Gönder