22 Haziran 2014 Pazar

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 16:55 No comments

Malzemeleri
 
1 adet ekmek hamuru(ekmek fırınından),
1 kase sarmısaklı yoğurt
İçi İçin:
150 gr. kıyma,
1 adet kuru soğan,
yarım çay bardağı pirinç,
tuz,karabiber,
pulbiber,
kavurmak için çok az yağ.

Hazırlanışı

Önce cezvede pirinci yumuşayana kadar haşla, süz soğusun.
Sonra tavaya az yağ koy.
Soğan ve kıymayı ekle, kavur.
Tuz, karabiber ve pulbiberini koy karıştır.
Altını kapat.
Haşlanan pirincini ekle, soğumaya bırak.
Ekmek hamurunu merdaneyle un serperek ince aç.
İstediğin boyutta bıçakla kareler kes.
Her kareye soğuyan içten koy.
Zarf şeklinde kapat.
Yağlı tepsiye diz.
Fırçayla çok az yağ sür.
Isınmış fırında hafif sararana kadar kızart.
Servis tabağına al.
Sarmısaklı yoğurt dök, pulbiber serp, servis yap.
NoT: 1 hamurdan yufkayı ince açarsanız 38 adet çıkabiliyor.
Biraz kalın açarsanız 28 adet kadar çıkıyor.
İncede kalında olur.Çok lezzetli bir mantı.
İstediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun…




0 yorum:

Yorum Gönder