1 Mayıs 2014 Perşembe

Mutfak: İtalyan

Süre: 20-40dk

MALZEMELER

Tavuk Suyu 200 ml.

Susam 1,5 çorba kaşığı

Ispanak (temizlenmiş) 750 gr.

Tahin 1,5 çorba kaşığı

Soya Sosu 2,5 çorba kaşığı

Limon - Sirke karışımı 30 ml.

Zencefil kökü (ince kıyılmış) 1,5 çay kaşığı

Mantar (yıkanıp ince dilimlenmiş) 250 gr.

Domates (kabuksuz, ince dilimlenmiş) 2 adet

Tuz

Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk suyunu ufak bir tencereye koyup, sadece 2 çorba kaşığı kalana

kadar (yaklaşık 7 dakika) kaynatın.

Bu araa susamları bir tavaya koyarak, altın sarısı renk alana kadar

(yaklaşık 3 dakika) orta ateşte kızartın. Tavayı ateşten alın.

Ispanakları 3 dakika, diri kalacak biçimde haşlayın.

sosu hazırlamak için tahini bir kasede, tavuk suyu soya sosu, limon - sirke

karışımı ve zencefille birlikte çırparak karıştırın.

Geniş bir salata kasesine ıspanak yaprakları ve mantarları koyun.

Dilimlenmiş domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin.Sosu üzerlerine döküp,

biraz daha karabiber serpip iyice harmanlayın. Tabaklara ıspanak

yapraklarını döşeyip, salatayı ıspanak yaprakları üzerine yerleştirin.

Susamları da serptikten sonra servis yapın.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

16:08 Unknown
Mutfak: İtalyan

Süre: 20-40dk

MALZEMELER

Tavuk Suyu 200 ml.

Susam 1,5 çorba kaşığı

Ispanak (temizlenmiş) 750 gr.

Tahin 1,5 çorba kaşığı

Soya Sosu 2,5 çorba kaşığı

Limon - Sirke karışımı 30 ml.

Zencefil kökü (ince kıyılmış) 1,5 çay kaşığı

Mantar (yıkanıp ince dilimlenmiş) 250 gr.

Domates (kabuksuz, ince dilimlenmiş) 2 adet

Tuz

Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk suyunu ufak bir tencereye koyup, sadece 2 çorba kaşığı kalana

kadar (yaklaşık 7 dakika) kaynatın.

Bu araa susamları bir tavaya koyarak, altın sarısı renk alana kadar

(yaklaşık 3 dakika) orta ateşte kızartın. Tavayı ateşten alın.

Ispanakları 3 dakika, diri kalacak biçimde haşlayın.

sosu hazırlamak için tahini bir kasede, tavuk suyu soya sosu, limon - sirke

karışımı ve zencefille birlikte çırparak karıştırın.

Geniş bir salata kasesine ıspanak yaprakları ve mantarları koyun.

Dilimlenmiş domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin.Sosu üzerlerine döküp,

biraz daha karabiber serpip iyice harmanlayın. Tabaklara ıspanak

yapraklarını döşeyip, salatayı ıspanak yaprakları üzerine yerleştirin.

Susamları da serptikten sonra servis yapın.
Mutfak: Diger
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

750 gr kemiksiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 çorba kaşığı susam

Marinat İçin:

5 Patlıcan
3 Çorba Kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞ TARİFİ

Bir kabın içinde soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağını karıştırın. Kuşbaşı tavuk etlerini içine ilave edin. Ara sıra karıştırarak 2 saat bir kenarda bekletin. Bu sürenin sonunda tavuk etlerinin üzerine susamı serpiştirip tekrar karıştırın.

Tavuk etlerini marinatta 2 saat bekletip, üzerlerine susamı serptikten sonra, karıştırın.Izgaranızı yakın. Tavuk parçalarını şişlere geçirin. Bir kez çevirerek yaklaşık 15 dakika ızgarada pişirin. Şişleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktararak sıcak olarak servis yapın.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:57 Unknown
Mutfak: Diger
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

750 gr kemiksiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 çorba kaşığı susam

Marinat İçin:

5 Patlıcan
3 Çorba Kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞ TARİFİ

Bir kabın içinde soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağını karıştırın. Kuşbaşı tavuk etlerini içine ilave edin. Ara sıra karıştırarak 2 saat bir kenarda bekletin. Bu sürenin sonunda tavuk etlerinin üzerine susamı serpiştirip tekrar karıştırın.

Tavuk etlerini marinatta 2 saat bekletip, üzerlerine susamı serptikten sonra, karıştırın.Izgaranızı yakın. Tavuk parçalarını şişlere geçirin. Bir kez çevirerek yaklaşık 15 dakika ızgarada pişirin. Şişleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktararak sıcak olarak servis yapın.

Mutfak: Diger

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1 Çay Bardağı Beyaz Şarap

1 Yemek Kaşığı Kekik

4 Adet Tavuk Butu (850 gr)

1 Adet Havuç

2 Adet İnce Pırasa

1 Adet Kereviz

2 Adet Soğan

Tuz, Karabiber

2 Yemek Kaşığı Margarin

2 Yemek Kaşığı Silme Un

1 Su Bardağı Tavuk Suyu

2 Yemek Kaşığı Süt Kreması

YAPILIŞ TARİFİ

Şarap ve kekiği karıştırın.

Butları eklem yerlerinden ikiye ayırın, şaraplı karışımı üzerlerine dökün, bir

gece buzdolabında bekletin.

Sebze ve soğanları ayıklayın, küçük küçük doğrayın.

Butları terbiyeden çıkarın, kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve

karabiber ekin.

Kızgın yağda butların her iki taraflarını kızartıp tavadan çıkartın.

Sebze ve soğanları tavadaki yağda pembeleştirin, tuz ve karabiberi ilave

edin. Üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun.

Tavukları terbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayı karıştırıp bir taşım

kaynatın. Tuz, karabiber katın.

Butları sosa katıp ağzı açık olarak 280 C ısıttığınız fırının alttan 2. rafında

25 dakika pişirin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:43 Unknown

Mutfak: Diger

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1 Çay Bardağı Beyaz Şarap

1 Yemek Kaşığı Kekik

4 Adet Tavuk Butu (850 gr)

1 Adet Havuç

2 Adet İnce Pırasa

1 Adet Kereviz

2 Adet Soğan

Tuz, Karabiber

2 Yemek Kaşığı Margarin

2 Yemek Kaşığı Silme Un

1 Su Bardağı Tavuk Suyu

2 Yemek Kaşığı Süt Kreması

YAPILIŞ TARİFİ

Şarap ve kekiği karıştırın.

Butları eklem yerlerinden ikiye ayırın, şaraplı karışımı üzerlerine dökün, bir

gece buzdolabında bekletin.

Sebze ve soğanları ayıklayın, küçük küçük doğrayın.

Butları terbiyeden çıkarın, kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve

karabiber ekin.

Kızgın yağda butların her iki taraflarını kızartıp tavadan çıkartın.

Sebze ve soğanları tavadaki yağda pembeleştirin, tuz ve karabiberi ilave

edin. Üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun.

Tavukları terbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayı karıştırıp bir taşım

kaynatın. Tuz, karabiber katın.

Butları sosa katıp ağzı açık olarak 280 C ısıttığınız fırının alttan 2. rafında

25 dakika pişirin.

Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

80 gr margarin

1 adet temizlenmiş piliç (1 kilo 600 kg'lık 4 parçaya bölünmüş)

2 adet doğranmış kuşbaşı kesimi havuç

2 adet doğranmış kuşbaşı kesim patates

Yarım bağ maydanoz

4 su bardağı memba suyu

Yeterince tuz ve biber

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye margarini koyup kızdırın. Havucu ilave edin ve 3 dakika

kavurun. Memba suyunu da tencereye koyarak kaynatın. Su kaynadıktan

15 dakika sonra 4 parça halindeki tavuğu ilave edin.

Tuzu atarak 10 dakika kadar pişirin ve patatesleri ilave edin. 8 dakika

kadar da hepsini birlikte pişirin ve son bir kontrol yapıp tencereyi ocaktan

alın. Maydanozu serpip servise sunabilirsiniz

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:40 Unknown

Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

80 gr margarin

1 adet temizlenmiş piliç (1 kilo 600 kg'lık 4 parçaya bölünmüş)

2 adet doğranmış kuşbaşı kesimi havuç

2 adet doğranmış kuşbaşı kesim patates

Yarım bağ maydanoz

4 su bardağı memba suyu

Yeterince tuz ve biber

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye margarini koyup kızdırın. Havucu ilave edin ve 3 dakika

kavurun. Memba suyunu da tencereye koyarak kaynatın. Su kaynadıktan

15 dakika sonra 4 parça halindeki tavuğu ilave edin.

Tuzu atarak 10 dakika kadar pişirin ve patatesleri ilave edin. 8 dakika

kadar da hepsini birlikte pişirin ve son bir kontrol yapıp tencereyi ocaktan

alın. Maydanozu serpip servise sunabilirsiniz
Mutfak: Osmanlı

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1 Piliç

100 gr Kuru Kayısı

30 gr Badem

YAPILIŞ TARİFİ

Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin.

Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve

bademleri doldurun. Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde

sarın.

Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik

fırında 45 dakika kadar pişirin. Piliç sarmayı ikişer cm kalınlığında kesin.

Hazırladığınız piliç sarmanın yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav ilave

edebilirsiniz.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:38 Unknown
Mutfak: Osmanlı

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1 Piliç

100 gr Kuru Kayısı

30 gr Badem

YAPILIŞ TARİFİ

Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin.

Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve

bademleri doldurun. Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde

sarın.

Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik

fırında 45 dakika kadar pişirin. Piliç sarmayı ikişer cm kalınlığında kesin.

Hazırladığınız piliç sarmanın yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav ilave

edebilirsiniz.

Mutfak: Fransa

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

4 tavuk göğsü, her biri 175 gr derisi soyulmuş,

25 gr un

Tuz ve karabiber

2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

50 gr margarin veya tereyağı

1-2 diş sarımsak, ikiye kesilmiş

400 gr konserve küp domates

2 taze soğan, doğranmış

2 çay kaşığı domates salçası

1/2 yeşil biber, küp halinde kesilmiş

1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik

1 yemek kaşığı doğranmış taze

maydanoz, süslemek için

YAPILIŞ TARİFİ

Fırını 110 C'ye ısıtın.

Tavuk göğüslerini 2 yağlı kağıdın arasına koyup l cm. kalınlığa gelinceye kadar dövün. Bir kağıt havlu ile dövülmüş tavuk göğüslerini iyice kurulayın. Unu düz bir tabağa koyup tuz ve biberi ekleyin. Tavukların iki tarafını una batırın. Büyük bir tavada ay çiçek yağı ve margarini ısıtın. Yağ kızınca sarımsakları koyup 1 dakika kızartın, sonra delikli bir kaşıkla çıkartın.

Tavukları tavaya koyup sarımsaklı yağda her iki taraflarını da 3-5 dakika kızartın. (Aşçının önerisine bakın.) Tavadan alıp kağıt havlu ile yağını alıp
fırında sıcak tutun. Yağın çoğunu tavadan dökün. Maydanoz hariç bütün malzemeyi tavaya ekleyin. Domateslerin suyunu da katın, iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Tuz ve biberle tatlandırın. Ağır ateşte ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin. Fırında sıcak tuttuğunuz tavuk göğüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika domates sosunun içinde pişirin. Maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis
yapın.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:34 Unknown

Mutfak: Fransa

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

4 tavuk göğsü, her biri 175 gr derisi soyulmuş,

25 gr un

Tuz ve karabiber

2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

50 gr margarin veya tereyağı

1-2 diş sarımsak, ikiye kesilmiş

400 gr konserve küp domates

2 taze soğan, doğranmış

2 çay kaşığı domates salçası

1/2 yeşil biber, küp halinde kesilmiş

1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik

1 yemek kaşığı doğranmış taze

maydanoz, süslemek için

YAPILIŞ TARİFİ

Fırını 110 C'ye ısıtın.

Tavuk göğüslerini 2 yağlı kağıdın arasına koyup l cm. kalınlığa gelinceye kadar dövün. Bir kağıt havlu ile dövülmüş tavuk göğüslerini iyice kurulayın. Unu düz bir tabağa koyup tuz ve biberi ekleyin. Tavukların iki tarafını una batırın. Büyük bir tavada ay çiçek yağı ve margarini ısıtın. Yağ kızınca sarımsakları koyup 1 dakika kızartın, sonra delikli bir kaşıkla çıkartın.

Tavukları tavaya koyup sarımsaklı yağda her iki taraflarını da 3-5 dakika kızartın. (Aşçının önerisine bakın.) Tavadan alıp kağıt havlu ile yağını alıp
fırında sıcak tutun. Yağın çoğunu tavadan dökün. Maydanoz hariç bütün malzemeyi tavaya ekleyin. Domateslerin suyunu da katın, iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Tuz ve biberle tatlandırın. Ağır ateşte ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin. Fırında sıcak tuttuğunuz tavuk göğüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika domates sosunun içinde pişirin. Maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis
yapın.


Mutfak: Fransa

Süre: 20-40dk

MALZEMELER

2 adet güvercin göğüs

2 adet güvercin budu

Zeytinyağı

5 adet küp şeklinde kesilmiş kereviz ve havuç

10 adet porcini mantarı

3 çorba kaşığı demi glass sos

1 su bardağı kırmızı şarap

Taze kekik ve biberiye

YAPILIŞ TARİFİ

Güvercin göğüs ve budunu teflon tavada pişirin. Sebzeleri ve mantarları

zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin. Üzerlerine demi glas sosu ve kırmızı

şarabı bölerek ekleyin. 5 dakika kaynatın.

Sebzeleri ve mantarları tabağa koyduktan sonra üzerine güvercin etini

yerleştirin. Taze kekik ve biberiyeyle süsleyerek servis yapın.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:28 Unknown


Mutfak: Fransa

Süre: 20-40dk

MALZEMELER

2 adet güvercin göğüs

2 adet güvercin budu

Zeytinyağı

5 adet küp şeklinde kesilmiş kereviz ve havuç

10 adet porcini mantarı

3 çorba kaşığı demi glass sos

1 su bardağı kırmızı şarap

Taze kekik ve biberiye

YAPILIŞ TARİFİ

Güvercin göğüs ve budunu teflon tavada pişirin. Sebzeleri ve mantarları

zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin. Üzerlerine demi glas sosu ve kırmızı

şarabı bölerek ekleyin. 5 dakika kaynatın.

Sebzeleri ve mantarları tabağa koyduktan sonra üzerine güvercin etini

yerleştirin. Taze kekik ve biberiyeyle süsleyerek servis yapın.

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

4 Parça Piliç Göğüs

1 Adet Yuvarlak Ekmek veya Tost Ekmeği

1 Adet Yeşil Elma- Ufak Doğranmış

60gr. Ceviz İçi- Kıyılmış

3 Adet Yeşil Soğan-İnce Doğranmış

2 Çorba Kaşığı Maydanoz - Kıyılmış

125 gr. Mayonez

Dövülmüş Karabiber

Ispanak veya Marul Yapraklan - Sapları Ayrılmış

4 Adet Domates - Dilimlenmiş

YAPILIŞ TARİFİ

Dilimlediğiniz göğüs etlerini kayncıya kadar suda yaklaşık 25 dakika üzeri

kapalı olarak hoşlayın. Kendi suyunda soğumaya bırakın.

Ekmeği, tepesinden düzgün bir şekilde keserek içini oyun.

Elma, ceviz, soğan, maydanoz. mayonez ve arzuya göre karabiberi bir

kapta karıştırın. Ekmeğin içine sırasıyla yeşil yaprakları, piliç iç etlerini,

elmalı harcı ve domates dilimlerini yayın. Bu işlemi ekmeğin içi dolana

kadar tekrarlayın. En üste tekrar yeşil yaprakları yayıp, kapağı

yerleştirdikten sonra alüminyum folyoya sararak bir gece buzdolabında

tutun.

Pasta dilimi halinde keserek servis yapın.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:25 Unknown

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

4 Parça Piliç Göğüs

1 Adet Yuvarlak Ekmek veya Tost Ekmeği

1 Adet Yeşil Elma- Ufak Doğranmış

60gr. Ceviz İçi- Kıyılmış

3 Adet Yeşil Soğan-İnce Doğranmış

2 Çorba Kaşığı Maydanoz - Kıyılmış

125 gr. Mayonez

Dövülmüş Karabiber

Ispanak veya Marul Yapraklan - Sapları Ayrılmış

4 Adet Domates - Dilimlenmiş

YAPILIŞ TARİFİ

Dilimlediğiniz göğüs etlerini kayncıya kadar suda yaklaşık 25 dakika üzeri

kapalı olarak hoşlayın. Kendi suyunda soğumaya bırakın.

Ekmeği, tepesinden düzgün bir şekilde keserek içini oyun.

Elma, ceviz, soğan, maydanoz. mayonez ve arzuya göre karabiberi bir

kapta karıştırın. Ekmeğin içine sırasıyla yeşil yaprakları, piliç iç etlerini,

elmalı harcı ve domates dilimlerini yayın. Bu işlemi ekmeğin içi dolana

kadar tekrarlayın. En üste tekrar yeşil yaprakları yayıp, kapağı

yerleştirdikten sonra alüminyum folyoya sararak bir gece buzdolabında

tutun.

Pasta dilimi halinde keserek servis yapın.

 
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

3 Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Margarin
3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Bardağı Krema
3-4 Dal Maydanoz
Bir Tutam Kekik
Tuz, Karabiber
PİLAV İÇİN:
1 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Margarin

YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

Tavuk etlerini una bulayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.

Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tavuk etini ekleyip rengi

kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Kekik, tuz ve karabiber serpin.

Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın. Kremayı

ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın. Hazırladığınız

sosu tavuklu karışımın üzerine dökün.

Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin. Pilavı servis tabağına alıp üzerine

kıyılmış maydanozu serpin. Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis

yapın.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:21 Unknown

 
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

3 Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Margarin
3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Bardağı Krema
3-4 Dal Maydanoz
Bir Tutam Kekik
Tuz, Karabiber
PİLAV İÇİN:
1 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Margarin

YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

Tavuk etlerini una bulayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.

Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tavuk etini ekleyip rengi

kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Kekik, tuz ve karabiber serpin.

Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın. Kremayı

ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın. Hazırladığınız

sosu tavuklu karışımın üzerine dökün.

Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin. Pilavı servis tabağına alıp üzerine

kıyılmış maydanozu serpin. Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis

yapın.