17 Nisan 2014 Perşembe


Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 45 dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (10 bardak)
3-4 adet sogan
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
2 kahve fincani silme un
Terbiyesi: 2 yumurta sarisi
½ lt süt (2 bardak)
YAPILIŞ TARİFİ
1-Soganlari ayiklayip ortadan ikiye keserek ince yarim halkalar halinde
dograyin.
2-Tereyagla beraber biraz kavurun. Un katip 2-3 dakika karistirin. Et suyu
koyup 30 dakika yavas yavas kaynatin.
3-Süzgeçten baska bir kaba geçirin. Tuz atip tekrar atese oturtun. Sütle
çirpilmis yumurtayi katarak bir iki tasim kaynatip atesten indirin.
4-Çorbayi ya birer kisilik kaselere ya da büyük servis kasesine bosaltin.
Üzerine rendelenmis peynir serpistirin. Firinda kizartip servis yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

04:30 Unknown

Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 45 dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (10 bardak)
3-4 adet sogan
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
2 kahve fincani silme un
Terbiyesi: 2 yumurta sarisi
½ lt süt (2 bardak)
YAPILIŞ TARİFİ
1-Soganlari ayiklayip ortadan ikiye keserek ince yarim halkalar halinde
dograyin.
2-Tereyagla beraber biraz kavurun. Un katip 2-3 dakika karistirin. Et suyu
koyup 30 dakika yavas yavas kaynatin.
3-Süzgeçten baska bir kaba geçirin. Tuz atip tekrar atese oturtun. Sütle
çirpilmis yumurtayi katarak bir iki tasim kaynatip atesten indirin.
4-Çorbayi ya birer kisilik kaselere ya da büyük servis kasesine bosaltin.
Üzerine rendelenmis peynir serpistirin. Firinda kizartip servis yapin.
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

2-3 kuzu basi
4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
2 bardak pirinç
3 bardak et suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Kuzu baslarini temizleyip yikadiktan sonra bol suyla haslayin. Sudan
çikartip tuz ve karabiber ekin. Bir tencerede yagi eritin ve kuzu baslarini
çevirerek kizartin. 3 bardak bas suyundan katip yikanmis ve sicak suda
bekletilmis pirinci koyun, kisik ateste suyunu çektirin. Baslarla birlikte
servis yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

04:00 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

2-3 kuzu basi
4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
2 bardak pirinç
3 bardak et suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Kuzu baslarini temizleyip yikadiktan sonra bol suyla haslayin. Sudan
çikartip tuz ve karabiber ekin. Bir tencerede yagi eritin ve kuzu baslarini
çevirerek kizartin. 3 bardak bas suyundan katip yikanmis ve sicak suda
bekletilmis pirinci koyun, kisik ateste suyunu çektirin. Baslarla birlikte
servis yapin.

16 Nisan 2014 Çarşamba


Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Yarim su bardagi dövülmüs ceviz
2 adet elma
2 adet muz
1 paket krem santî
1 su bardagi süt
1 paket bisküvi
Yarim paket çikolata sosu
YAPILIŞ TARİFİ
Elmalari ve muzlari küçük küçük dograyin. Krem santiyle sütü karistirin.
Bisküvileri parçalayin. Cevizi de ekleyerek, karistirin. Istediginiz sekildeki
bir kabin içine yagli kagit serin. Harmanladiginiz bu malzemeleri yagli
kagidin üzerine dökün.
Buzdolabinda bir gece bekletin. Donmus olan pastayi düz bir tabaga ters
olarak çevirin. (Çikolata sosunu paketin üzerindeki gibi hazirlayin ve
pastanin üzerine dökün). Arzuya göre hindistancevizi ile süsleyerek servis
yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

23:00 Unknown

Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Yarim su bardagi dövülmüs ceviz
2 adet elma
2 adet muz
1 paket krem santî
1 su bardagi süt
1 paket bisküvi
Yarim paket çikolata sosu
YAPILIŞ TARİFİ
Elmalari ve muzlari küçük küçük dograyin. Krem santiyle sütü karistirin.
Bisküvileri parçalayin. Cevizi de ekleyerek, karistirin. Istediginiz sekildeki
bir kabin içine yagli kagit serin. Harmanladiginiz bu malzemeleri yagli
kagidin üzerine dökün.
Buzdolabinda bir gece bekletin. Donmus olan pastayi düz bir tabaga ters
olarak çevirin. (Çikolata sosunu paketin üzerindeki gibi hazirlayin ve
pastanin üzerine dökün). Arzuya göre hindistancevizi ile süsleyerek servis
yapin.
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 40 dk

MALZEMELER

2 bardak pirinç
2 bardak et suyu
250 gr brüksel lahanasi
3 yemek kasigi tereyagi
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci yikayip ayiklayin, sicak tuzlu suda 30 dk bekletin.
Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kasigi yag ve biraz tuz
koyup kaynatin. Suyu süzülmüs pirinci katip kisik ateste suyunu çektirin.
30 dk demlendirin.
Lahanalarin dis kabuklarini ayiklayip yikadiktan sonra sicak tuzlu suyun
içine atarak yumusayana dek haslayin. Suyunu süzün ve eritilmis 1 kasik
yagin içinde sote yapin.
Resimde görüldügü gibi, pilavi ortasi açik bir kalibin içine bastirarak
yerlestirin ve yuvarlak bir tabaga ters çevirin. Ortasina lahanalari koyun
ve kirmizi biberle süsleyin

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

21:00 Unknown
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 40 dk

MALZEMELER

2 bardak pirinç
2 bardak et suyu
250 gr brüksel lahanasi
3 yemek kasigi tereyagi
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci yikayip ayiklayin, sicak tuzlu suda 30 dk bekletin.
Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kasigi yag ve biraz tuz
koyup kaynatin. Suyu süzülmüs pirinci katip kisik ateste suyunu çektirin.
30 dk demlendirin.
Lahanalarin dis kabuklarini ayiklayip yikadiktan sonra sicak tuzlu suyun
içine atarak yumusayana dek haslayin. Suyunu süzün ve eritilmis 1 kasik
yagin içinde sote yapin.
Resimde görüldügü gibi, pilavi ortasi açik bir kalibin içine bastirarak
yerlestirin ve yuvarlak bir tabaga ters çevirin. Ortasina lahanalari koyun
ve kirmizi biberle süsleyin


Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
250 gr kuru fasulye
1 orta boy sogan
1 dis sarmisak
1 buke garni (maydanoz koku, defne yapragi, kekik sapi vb bagli olarak)
4 sap kereviz
2 ince sap pirasa
2 tepeleme yemek kasigi tereyag
4 orta boy domates
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Fasulyeleri ayiklayip 4-5 saat soguk suyla islatin.Suyunu suzup 2 ½ litre
sicak suyla atese koyun.1 adet sogan, sarmisak ve buke garniyi katin.
2-Kereviz ve pirasayi kucuk parcalar halinde dograyip 1 kasik yagla kisik
ates uzerinde pismeye birakin.Domatesin kabuklarini ve cekirdeklerini
cikartip dogradiktan sonra karisima ekleyin.
3-Fasulye yumusayinca icinden sogan ve buke garniyi cikartip domatesli
karisima katin.Sonra da pure makinasindan gecirin, tekrar atese koyup
yeterince tuz katin.Servisten once yumurta sarisini 2-3 kasik corbayla
alistirarak sulandirin ve kalan 1 kasik yagla birlikte corbaya katin.
Yagda kizdirilmis ekmeklerle servis yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

20:30 Unknown


Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
250 gr kuru fasulye
1 orta boy sogan
1 dis sarmisak
1 buke garni (maydanoz koku, defne yapragi, kekik sapi vb bagli olarak)
4 sap kereviz
2 ince sap pirasa
2 tepeleme yemek kasigi tereyag
4 orta boy domates
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Fasulyeleri ayiklayip 4-5 saat soguk suyla islatin.Suyunu suzup 2 ½ litre
sicak suyla atese koyun.1 adet sogan, sarmisak ve buke garniyi katin.
2-Kereviz ve pirasayi kucuk parcalar halinde dograyip 1 kasik yagla kisik
ates uzerinde pismeye birakin.Domatesin kabuklarini ve cekirdeklerini
cikartip dogradiktan sonra karisima ekleyin.
3-Fasulye yumusayinca icinden sogan ve buke garniyi cikartip domatesli
karisima katin.Sonra da pure makinasindan gecirin, tekrar atese koyup
yeterince tuz katin.Servisten once yumurta sarisini 2-3 kasik corbayla
alistirarak sulandirin ve kalan 1 kasik yagla birlikte corbaya katin.
Yagda kizdirilmis ekmeklerle servis yapin.

15 Nisan 2014 Salı


Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
1/2 Kg Pirasa
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Sogan
250 gr Kiyma
2 Su Bardagi Su
1 Çorba Kasigi Salça
1 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
3 Adet Yumurta
1 Su Bardagi Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Pirasayi ince ince kiyin. Bir yandan da 1 çorba kasigi margarini tencerede
eritin. Ince kiyilmis sogani kavurun. Kiymayi ilave edin. Suyunu birakip,
çekene kadar kavurmaya devam edin.
Tencereye pirasalari da ekleyin. Tuz ve karabiberini katin. Tencerenin
kapagini kapayip, kendi suyunda pisirin. Daha sonra pirasayi tepsiye
yayin. 2 su bardagi su ve 1 çorba kasigi salçayi karistirin. Pirasanin
üzerine gezdirin.
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda suyunu çekene dek pisirin. Tepsiyi
firindan alip, ilitin. Ayri bir kapta yumurta, 1 su bardagi süt ve 1 su
bardagi rendelenmis kasar peynirini çirpin. Pirasaya ekleyin. Tekrar firina
verin. Üzeri kizarana dek pisirin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

22:51 Unknown

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
1/2 Kg Pirasa
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Sogan
250 gr Kiyma
2 Su Bardagi Su
1 Çorba Kasigi Salça
1 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
3 Adet Yumurta
1 Su Bardagi Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Pirasayi ince ince kiyin. Bir yandan da 1 çorba kasigi margarini tencerede
eritin. Ince kiyilmis sogani kavurun. Kiymayi ilave edin. Suyunu birakip,
çekene kadar kavurmaya devam edin.
Tencereye pirasalari da ekleyin. Tuz ve karabiberini katin. Tencerenin
kapagini kapayip, kendi suyunda pisirin. Daha sonra pirasayi tepsiye
yayin. 2 su bardagi su ve 1 çorba kasigi salçayi karistirin. Pirasanin
üzerine gezdirin.
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda suyunu çekene dek pisirin. Tepsiyi
firindan alip, ilitin. Ayri bir kapta yumurta, 1 su bardagi süt ve 1 su
bardagi rendelenmis kasar peynirini çirpin. Pirasaya ekleyin. Tekrar firina
verin. Üzeri kizarana dek pisirin.

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
2 adet salatalik
1 çay bardasi iç ceviz
1 kg yogurt
2 yemek kasigi kiyilmis taze nane
4 dis sarmisak
3 yemek kasigi zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
1-Salataliklari soyup ortadan ikiye ayirin. iri çekirdekleri varsa çikarin,
küçük parçalar halinde dograyip üzerine tuz serperek 30 dakika bekletin.
2-Salataligin suyunu ince delikli bir süzgeçten bastirarak çikartin. Bu suyu
yogurt, kiyilmis ceviz, nane, dövülmüs sarmisak ve biberle karistirin.
Damla damla zeytinyagi yedirin. Servise kadar buzdolabinda bekletin.
3-Servis yaparken çorba kaselerine birer dilim salatalik koyup 1 yemek
kasigi da kirilmis buz serpin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

22:42 Unknown

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
2 adet salatalik
1 çay bardasi iç ceviz
1 kg yogurt
2 yemek kasigi kiyilmis taze nane
4 dis sarmisak
3 yemek kasigi zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
1-Salataliklari soyup ortadan ikiye ayirin. iri çekirdekleri varsa çikarin,
küçük parçalar halinde dograyip üzerine tuz serperek 30 dakika bekletin.
2-Salataligin suyunu ince delikli bir süzgeçten bastirarak çikartin. Bu suyu
yogurt, kiyilmis ceviz, nane, dövülmüs sarmisak ve biberle karistirin.
Damla damla zeytinyagi yedirin. Servise kadar buzdolabinda bekletin.
3-Servis yaparken çorba kaselerine birer dilim salatalik koyup 1 yemek
kasigi da kirilmis buz serpin.
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER

3 bardak pirinç
2 orta boy sogan
3 orta boy havuç
1 bardak iç badem
500 gr kusbasi dogranmis koyun eti
3 orta boy havuç
5 yemek kasigi tereyag veya sade yag
100 gr tel sehriye
100 gr kuru kayisi
Tuz-biber-yenibahar
1 adet yufka

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci yikadiktan sonra sicak suda 30 dk bekletin. Bademi sicak suya
koyun ve kabuklarini çikartin.
Ince dogranmis sogani ve bademleri, 3 kasik yagla birlikte açik pembe
kavurun. Rendelenmis havuç, kusbasi dogranmis etleri de katin. Tuz,
karabiber, yenibahar ve 3 bardak su ekleyin. Kisik ateste 45 dk pisirin.
alan yagin içinde sehriyeyi pembe renkte kavurun. Suyu süzülmüs pirinci,
küçük parçalar halinde dogranmis kayisilari ve sehriyeyi etli karisima
katin. 3 bardak sicak su ekleyin. Kisik ateste suyunu çektirin.
Uygun bir tencereyi önce yaglayin, sonra yufkayi yerlestirin. Pisen pilavi
içine bosaltin. Kenardaki yufkalari üzerine kapatin. Yufka kizarincaya dek
firinda pisirin. Bir tabaga ters çevirip servis yapin

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

22:32 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER

3 bardak pirinç
2 orta boy sogan
3 orta boy havuç
1 bardak iç badem
500 gr kusbasi dogranmis koyun eti
3 orta boy havuç
5 yemek kasigi tereyag veya sade yag
100 gr tel sehriye
100 gr kuru kayisi
Tuz-biber-yenibahar
1 adet yufka

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci yikadiktan sonra sicak suda 30 dk bekletin. Bademi sicak suya
koyun ve kabuklarini çikartin.
Ince dogranmis sogani ve bademleri, 3 kasik yagla birlikte açik pembe
kavurun. Rendelenmis havuç, kusbasi dogranmis etleri de katin. Tuz,
karabiber, yenibahar ve 3 bardak su ekleyin. Kisik ateste 45 dk pisirin.
alan yagin içinde sehriyeyi pembe renkte kavurun. Suyu süzülmüs pirinci,
küçük parçalar halinde dogranmis kayisilari ve sehriyeyi etli karisima
katin. 3 bardak sicak su ekleyin. Kisik ateste suyunu çektirin.
Uygun bir tencereyi önce yaglayin, sonra yufkayi yerlestirin. Pisen pilavi
içine bosaltin. Kenardaki yufkalari üzerine kapatin. Yufka kizarincaya dek
firinda pisirin. Bir tabaga ters çevirip servis yapin

9 Ocak 2014 Perşembe

Mutfak: Türk
Süre:

MALZEMELER

1/2 Kg Eriste
1 Kase Nohut
2 Çorba Kasigi tereyagi
250 gr Kusbasi Et
1 Adet Sogan
1 Adet Domates
2 Su Bardagi Yogurt
3 Dis Sarmisak
Tuz, Karabiber
Kirmizibiber

YAPILIŞ TARİFİ

Eristeyi tuzlu suda haslayin. Tepsiye yayip, önceden isitilmis 200 dereceli
firinda 10 dakika tutun. Geceden islattiginiz nohutlari haslayin. 1 çorba
kasigi tereyagini tavaya alin. Eriyince yemeklik dogranmis sogan ile eti
tavaya ekleyin.
Domatesi küp küp dograyip tavaya alin. Tuzunu ve karabiberi ayarlayin.
Firindan aldiginiz eristelerin üzerine eti yayin. Dövülmüs sarmisakla
yogurdu karistirip, dökün. Kalan 1 çorba kasigi tereyaginda kirmizibiberi

yakin. Mantinin üzerine gezdirip servis yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:18 Unknown
Mutfak: Türk
Süre:

MALZEMELER

1/2 Kg Eriste
1 Kase Nohut
2 Çorba Kasigi tereyagi
250 gr Kusbasi Et
1 Adet Sogan
1 Adet Domates
2 Su Bardagi Yogurt
3 Dis Sarmisak
Tuz, Karabiber
Kirmizibiber

YAPILIŞ TARİFİ

Eristeyi tuzlu suda haslayin. Tepsiye yayip, önceden isitilmis 200 dereceli
firinda 10 dakika tutun. Geceden islattiginiz nohutlari haslayin. 1 çorba
kasigi tereyagini tavaya alin. Eriyince yemeklik dogranmis sogan ile eti
tavaya ekleyin.
Domatesi küp küp dograyip tavaya alin. Tuzunu ve karabiberi ayarlayin.
Firindan aldiginiz eristelerin üzerine eti yayin. Dövülmüs sarmisakla
yogurdu karistirip, dökün. Kalan 1 çorba kasigi tereyaginda kirmizibiberi

yakin. Mantinin üzerine gezdirip servis yapin.