1 Mayıs 2014 Perşembe

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 16:16 No comments
Mutfak: İngiliz

Süre: 20-40dk

MALZEMELER

1 kg uskumru

2-3 çorba kaşığı beyaz un

2 çorba kaşığı tereyağı

4 adet patates

sıvı yağ (kızartma için, yeterince)

1 çorba kaşığı limon suyu

tuz,

YAPILIŞ TARİFİ

Uskumruları karnını yarmak suretiyle temizleyin. Kafalarını kesip atın. Kalan balıkları fileto çıkararak kılçığından ayırın. Çok keskin bir bıçak marifetiyle karın kılçıklarını karın zarı ile birlikte temizleyin. Yan yüzgeçlerini de kesin. Tavada tereyağını kızdırıp eritin ve kızdırın.
 
Balık filetolarını una bulayın; fazla unu silkeleyerek giderin. Tavada her iki yüzünü kızartın. Patatesleri soyup parmak patates halinde doğrayın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Balıkları tabaklara dağıtıp üzerlerine az miktarda limon suyu ilave edin. Patateslerle birlikte sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder