Süre: 10-20 dk
MALZEMELER
Kabak
Un
Tuz
Kızartma yağı
yoğurt
Nane
Dereotu
Sarımsak
YAPILIŞ TARİFİ
Kabakların kabukları bıçağın keskin tarafıyla temizlenir.
Daha sonra rendelenir ve üzerine biraz tuz atılır.
Bir süzgeçte 5 dakika kadar beklenir.
Sulanan kabağın suyu elle sıkılır.
İçerisine 1 kabağa 1 kaşık un gelecek şekilde un ilave edilir.
un Kabağa yedirilir.
Tavaya konulan yağda bu karışım kavrulur.
7-8 dakika yeterli.
Bir tabağa alınan kabak soğuyunca üzerine yoğurt , sarımsak, dereotu, nane
karışımı eklenir.
( istenilirse mayonezde konulur )
Afiyet olsun....
Özellikle Ordövr tabaklarına çok yakışan bir salatadır.
Categories: Salatalar, Sebzeli Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder