Süre:
20-40dk
MALZEMELER
1/2
kilo kilçigi ayiklanmis hamsi
2 bas
sogan
1 paket
margarin
4,5 su
bardagi pirinç
3 yemek
kasigi
4 dolma
fistigi
2 yemek
kasigi kus üzümü
4 su
bardagi su
YAPILIŞ TARİFİ
Dolma
fıstığını yağda kavurun. Kus üzümü ilave edin. Soğanları ince ince doğradıktan
sonra yağda kavurun. 4 bardak suyu ilave edin. Su kaynadıktan
sonra pirinci ilave edin. Pirinç piştikten sonra bir tepsiye bir kat
hamsi dizin. Tepsiye dizdiğiniz hamsilerin üzerine pişirdiğiniz pilavı yayın.
Pilavın üzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra fırında pişirin. Hamsiler
kızardıktan sonra fırından alin. Servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder