Süre:
20-40dk
MALZEMELER
1 kutu
160 gramlık ton-klasik
1 paket
çubuk makarna
1 adet
kuru soğan
2 çorba
kaşığı tereyağ veya margarin
3 çorba
kaşığı mantar konservesi
½ su
bardağı beyaz şarap
½ su
bardağı su
2 çorba
kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayı
bol tuzlu suda haşlayın. Kevgire alıp süzün. Bir
başka tencerede 2 çorba kaşığı yağ ile ince doğranmış soğanı pembeleşinceye
kadar kavurun. İçine mantarları atın. Şarap ve suyu ilave edin.
Mantarlar pişince iyice didiklenmiş ton balığını ilave edin. Karıştırıp ateşten
indirin. Karabiber ilave edip haşlanmış makarna ile karıştırın. Üzerine
maydanoz serpin Sıcak
servis yapın.
Afiyet
olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder