6 Mayıs 2014 Salı

Hamsili Pilav

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

1/2 kilo kilçigi ayiklanmis hamsi
2 bas sogan
1 paket margarin
4,5 su bardagi pirinç
3 yemek kasigi
4 dolma fistigi
2 yemek kasigi kus üzümü
4 su bardagi su

YAPILIŞ TARİFİ

Dolma fıstığını yağda kavurun. Kus üzümü ilave edin. Soğanları ince ince doğradıktan sonra yağda kavurun. 4 bardak suyu ilave edin. Su kaynadıktan sonra pirinci ilave edin. Pirinç piştikten sonra bir tepsiye bir kat hamsi dizin. Tepsiye dizdiğiniz hamsilerin üzerine pişirdiğiniz pilavı yayın. Pilavın üzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra fırında pişirin. Hamsiler kızardıktan sonra fırından alin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder