Süre:
20-40dk
MALZEMELER
1 paket
dondurulmuş karides
1 paket
dondurulmuş kalamar
1 küçük
kavanoz mantar konservesi
2 çorba
kaşığı tereyağı
2 adet
domates
3 adet
sivribiber
3 diş
sarımsak
Karabiber,
tuz
1 paket
dilimlenmiş tost kaşarı
YAPILIŞ TARİFİ
Tereyagini
eritin. İnce kıyılmış mantarları, ufak doğranmisş sivribiberleri, ortadan
ikiye kesilmis sarmisaklari ilave edin. Karidesleri ve dogranmis kalamarlari
ekleyin. 3-4 dakika karistirarak sote edin. Küp seklinde dogranmis
domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Tavanin kapagi kapali olarak
5 dakika pisirin. Hazirladiginiz karisimi yaglanmis güveç kabina koyun.
Üzerine peynir dilimlerini yerlestirin. Güveci, 200 derece işitilmiş firinda
karides ve kalamar pisip, peynir eriyinceye kadar tutun. Sıcak olarak
servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder