24 Haziran 2014 Salı

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 08:30 No comments

Malzemeler

-1 paket kedi dili bisküvi(yaklaşık 16 adet kadar kullanın)
-1.5 su bardağı sıcak su
-1 yemek kasığı Neskafe
-1 yemek kaşığı Espresso
-1.5 yemek kaşığı toz şeker
-Üzerine serpmek için kakao
Kreması için:
500 ml süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket şekerli vanilin
500 gr. Mascarpone


Hazırlanışı

Vanilin ve mascarpone hariç tüm malzemelerle bir muhallebi yapın.Muhallebiyi ocaktan almadan hemen önce vanilin'i ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Mikserle çırparak ılıştırdığınız muhallebiye mascarpone peyniri de ekleyip 6-7 iyice çırpın. (İsteğe bağlı olarak yumurta, şeker ve mascarpone ile "çiğ" bir krema yapabilirsiniz.)Krema hazır olunca kahveleri ve şekeri sıcak suda karıştırarak çözün ve bir çay süzgecinden geçirip bir kaba aktarın.Espresso Türk kahvesi gibi telveli olduğu için süzme işlemini muhakkak yapıyoruz. Kedi dili bisküvileri teker teker arkalı önlü bu şerbete batırıp batırıp servis tabağınıza dizin.(Borcam vb...) Bir sıra bitince üzerine kremanın yarısını döküp yayın. Ardından bir sıra daha kedidili dizin ve tekrar kremanın kalanını yayın.Tiramisuyu buzdolabında tercihen 4 saat ila 1 gün arası bekletip üzerine kakao serpip servis yapın

0 yorum:

Yorum Gönder