30 Mayıs 2014 Cuma

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 18:18 No comments


Mutfak: Diger
Süre: 20-40 dk

MALZEMELER

2 Tavuk Budu, Herbiri 275 gr. Agirliginda
1 Küçük Sogan, Dörde Bölünmüs,
1 Defne Yapragi
Tuz ve Karabiber
1 Yemek Kasigi Toz Jelatin
3 Yemek Kasigi Soguk Su
2 Kati Yumurta, Dogranmis
40 gr Iyice Dogranmis Maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

850 ml'lik bir metal kalibi soguk suyla islatin ve buzdolabina
koyun.
Tavugu, sogan ve defne yapragiyla birlikte bir tencereye koyup üzerine
soguk suyu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandirip bir tasim kaynatin. Üste
çikan köpükleri alin, üstünü kapatip 45. dak. pisirin. (Tavuga bir sis veya
çatal batirildiginda berrak bir su akmali).
Pisme suyunun 600 ml.'ini ayirin
Tavugun derisini ve kemikleri ayirip, esit parçalar halinde kesin.
Jelatini suya döküp 5 dak. süngerlesinceye kadar birakin. Kaseyi bir
tencerenin içinde sicak suda birakin 1-2 dak. jelatin çözülünceye dek
karistirin. Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandirin.
Bir kasede tavugu haslanmis yumurtalarla dikkatlice harmanlayin.
Maydanozun üstünü ekleyip karistirin.
Tavuk karisimini sogutulmus kaliba yerlestirin. Jelatinle kalibi doldurun.
Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karistirin.
Kalibi ve maydanozlu jelatini ayri ayri buzdolabina koyup 6 saat veya bir
gece sogutun.


0 yorum:

Yorum Gönder