23 Haziran 2014 Pazartesi


Malzemeler

4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
Tuz, su

İçi için:
1 su bardağı lor yada beyaz peynir
1 bağ ıspanak
Karabiber, pul biber
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı

Ispanakları yıkadıktan sonra incecik doğrayın. 10-15 dakika pişirin. Peynir ve dilediğiniz baharatlarla elle yoğurarak harmanlayın.
Hamuru için un, yağ, yumurta akı ve yoğurdu karıştırma kabına alın. Kabartma tozu ve tuzunu atıp kıvam alıncaya kadar biraz da su ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün ve çok ince olmamak şartıyla tepsi büyüklüğünde açın. İç malzemeyi resimdeki gibi ortasına ve kenarlarına yerleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp, üzerini kapatın. Ortasına koyulan için üstüne bir kaseyle kapayarak kenarlarını çatalla bastırarak kapayın. Kapanan kenarları iki parmak kalınlığında kesip, ıspanaklı iç üste gelecek şekilde çevirin. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

20:30 Unknown

Malzemeler

4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
Tuz, su

İçi için:
1 su bardağı lor yada beyaz peynir
1 bağ ıspanak
Karabiber, pul biber
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı

Ispanakları yıkadıktan sonra incecik doğrayın. 10-15 dakika pişirin. Peynir ve dilediğiniz baharatlarla elle yoğurarak harmanlayın.
Hamuru için un, yağ, yumurta akı ve yoğurdu karıştırma kabına alın. Kabartma tozu ve tuzunu atıp kıvam alıncaya kadar biraz da su ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün ve çok ince olmamak şartıyla tepsi büyüklüğünde açın. İç malzemeyi resimdeki gibi ortasına ve kenarlarına yerleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp, üzerini kapatın. Ortasına koyulan için üstüne bir kaseyle kapayarak kenarlarını çatalla bastırarak kapayın. Kapanan kenarları iki parmak kalınlığında kesip, ıspanaklı iç üste gelecek şekilde çevirin. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.









Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

12:00 Unknown










Malzemeler
 
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi süt
Yarim su bardagi siviyag
1 kabartma tozu
1 paket vanille
3 - 3,5 su bardagi un
Iki yemek kasigi nutella


Hazırlanışı

sekerle yumurtayi cirp, sonra iki kasik nutellaya haric hepsini mikserle. Bu karisimdan dilediginiz kadar ayirin ve iki kasik nutellayi koyup tekrar mikserle. Ilk önce Nutellasiz olani yagli pasta kalibina bosaltin sonra nutellali karisimi. 170 dercede 40 dakika pisirin

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

08:30 Unknown

Malzemeler
 
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi süt
Yarim su bardagi siviyag
1 kabartma tozu
1 paket vanille
3 - 3,5 su bardagi un
Iki yemek kasigi nutella


Hazırlanışı

sekerle yumurtayi cirp, sonra iki kasik nutellaya haric hepsini mikserle. Bu karisimdan dilediginiz kadar ayirin ve iki kasik nutellayi koyup tekrar mikserle. Ilk önce Nutellasiz olani yagli pasta kalibina bosaltin sonra nutellali karisimi. 170 dercede 40 dakika pisirin

22 Haziran 2014 Pazar


Malzemeleri
 
1 adet ekmek hamuru(ekmek fırınından),
1 kase sarmısaklı yoğurt
İçi İçin:
150 gr. kıyma,
1 adet kuru soğan,
yarım çay bardağı pirinç,
tuz,karabiber,
pulbiber,
kavurmak için çok az yağ.

Hazırlanışı

Önce cezvede pirinci yumuşayana kadar haşla, süz soğusun.
Sonra tavaya az yağ koy.
Soğan ve kıymayı ekle, kavur.
Tuz, karabiber ve pulbiberini koy karıştır.
Altını kapat.
Haşlanan pirincini ekle, soğumaya bırak.
Ekmek hamurunu merdaneyle un serperek ince aç.
İstediğin boyutta bıçakla kareler kes.
Her kareye soğuyan içten koy.
Zarf şeklinde kapat.
Yağlı tepsiye diz.
Fırçayla çok az yağ sür.
Isınmış fırında hafif sararana kadar kızart.
Servis tabağına al.
Sarmısaklı yoğurt dök, pulbiber serp, servis yap.
NoT: 1 hamurdan yufkayı ince açarsanız 38 adet çıkabiliyor.
Biraz kalın açarsanız 28 adet kadar çıkıyor.
İncede kalında olur.Çok lezzetli bir mantı.
İstediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun…




Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

16:55 Unknown

Malzemeleri
 
1 adet ekmek hamuru(ekmek fırınından),
1 kase sarmısaklı yoğurt
İçi İçin:
150 gr. kıyma,
1 adet kuru soğan,
yarım çay bardağı pirinç,
tuz,karabiber,
pulbiber,
kavurmak için çok az yağ.

Hazırlanışı

Önce cezvede pirinci yumuşayana kadar haşla, süz soğusun.
Sonra tavaya az yağ koy.
Soğan ve kıymayı ekle, kavur.
Tuz, karabiber ve pulbiberini koy karıştır.
Altını kapat.
Haşlanan pirincini ekle, soğumaya bırak.
Ekmek hamurunu merdaneyle un serperek ince aç.
İstediğin boyutta bıçakla kareler kes.
Her kareye soğuyan içten koy.
Zarf şeklinde kapat.
Yağlı tepsiye diz.
Fırçayla çok az yağ sür.
Isınmış fırında hafif sararana kadar kızart.
Servis tabağına al.
Sarmısaklı yoğurt dök, pulbiber serp, servis yap.
NoT: 1 hamurdan yufkayı ince açarsanız 38 adet çıkabiliyor.
Biraz kalın açarsanız 28 adet kadar çıkıyor.
İncede kalında olur.Çok lezzetli bir mantı.
İstediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun…






Malzemeler
 
4 kahve fincanı toz şeker
2 yumurta
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı sıvı yağ
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı damla çikolata

Hazırlanışı

 
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Sıvı yağı ve yoğurdu da ekleyip çırpın.Başka bir kapta çikolata hariç tüm malzemeleri tahta bir kaşıkla karıştırın ve sıvı malzemelere ekleyin.İyice karıştırın
Damla çikolataları hamura ekleyip tekrar karıştırın.Hamuru kalıplara paylaştırın ve üzerine isterseniz tekerar kalan damla çikolatalardan serpin.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.daha sonrada isterseniz üzerine hazır pudink ekleyip süsleyip servis edebilirsiniz :)Afiyet olsun..

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

16:50 Unknown


Malzemeler
 
4 kahve fincanı toz şeker
2 yumurta
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı sıvı yağ
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı damla çikolata

Hazırlanışı

 
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Sıvı yağı ve yoğurdu da ekleyip çırpın.Başka bir kapta çikolata hariç tüm malzemeleri tahta bir kaşıkla karıştırın ve sıvı malzemelere ekleyin.İyice karıştırın
Damla çikolataları hamura ekleyip tekrar karıştırın.Hamuru kalıplara paylaştırın ve üzerine isterseniz tekerar kalan damla çikolatalardan serpin.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.daha sonrada isterseniz üzerine hazır pudink ekleyip süsleyip servis edebilirsiniz :)Afiyet olsun..
Malzemeler

Sucucaki:
2 dilim bayat ufalanmış tost ekmeği
4 diş dövülmüş sarımsak
200 gr kıyma
Kimyon
Karabiber
Kırmızı biber
1 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı çiçekyağı
Tavuklu kısım için:
200 gr kemiksiz tavuk eti
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Toz tarçın
Etli kısım için :
200 gr kuşbaşı kuzu eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru beyaz soğan
3 diş sarımsak
2 yaprak defne
Taze çekilmiş karabiber
1 sap taze biberiye
250 gr istiridye mantarı
2 adet domates
2 adet Sivri biber
5 adet taze soğan
1 /2 demet maydonoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Sucucakinin un ve sıvı yağ dışındaki malzemelerini yoğurarak hazırladığınız köfte harcından, küçük yuvarlak köfteler hazırlayınız. Yağı tavada kızdırın ve köfteleri una bulayıp kızartın.
Kuzu etini zeytinyağı ile kavurup, üzerine irice doğranmış soğan ve diğer malzemeleri koyun. Bir bardakta sıcak su ilave edip, kısık ateşte soğan ve sarımsaklar eriyene, etin suyu kalmayıncaya kadar pişirin.
Küçük küpler halinde kesilmiş tavuk etini tavada yağ ile kavurun, üzerine tarçın, tuz ve karabiber serpin Dilimlenmiş mantarları tavada yağ ile kavurun, sivri biberleri ilave edip bir süre daha çevirin. Üzerine kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesleri ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir güvece domatesli sosu koyup, yarım çay bardağı kadar su ilave edin. Eti, tavuğu ve köfteleri ekleyin. Karıştırıp sıcak fırında 10 dakika pişirin. Böylece yemeğiniz hem ısınmış, hem de malzemelerin lezzeti birbirine geçmiş olacaktır. Arzu ederseniz çöplemenizin üzerine fırına koymadan önce peynir de serpebilirsiniz.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

16:44 Unknown
Malzemeler

Sucucaki:
2 dilim bayat ufalanmış tost ekmeği
4 diş dövülmüş sarımsak
200 gr kıyma
Kimyon
Karabiber
Kırmızı biber
1 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı çiçekyağı
Tavuklu kısım için:
200 gr kemiksiz tavuk eti
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Toz tarçın
Etli kısım için :
200 gr kuşbaşı kuzu eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru beyaz soğan
3 diş sarımsak
2 yaprak defne
Taze çekilmiş karabiber
1 sap taze biberiye
250 gr istiridye mantarı
2 adet domates
2 adet Sivri biber
5 adet taze soğan
1 /2 demet maydonoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Sucucakinin un ve sıvı yağ dışındaki malzemelerini yoğurarak hazırladığınız köfte harcından, küçük yuvarlak köfteler hazırlayınız. Yağı tavada kızdırın ve köfteleri una bulayıp kızartın.
Kuzu etini zeytinyağı ile kavurup, üzerine irice doğranmış soğan ve diğer malzemeleri koyun. Bir bardakta sıcak su ilave edip, kısık ateşte soğan ve sarımsaklar eriyene, etin suyu kalmayıncaya kadar pişirin.
Küçük küpler halinde kesilmiş tavuk etini tavada yağ ile kavurun, üzerine tarçın, tuz ve karabiber serpin Dilimlenmiş mantarları tavada yağ ile kavurun, sivri biberleri ilave edip bir süre daha çevirin. Üzerine kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesleri ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir güvece domatesli sosu koyup, yarım çay bardağı kadar su ilave edin. Eti, tavuğu ve köfteleri ekleyin. Karıştırıp sıcak fırında 10 dakika pişirin. Böylece yemeğiniz hem ısınmış, hem de malzemelerin lezzeti birbirine geçmiş olacaktır. Arzu ederseniz çöplemenizin üzerine fırına koymadan önce peynir de serpebilirsiniz.

3 Haziran 2014 Salı



Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk

MALZEMELER

6 parça Kuzu Kapama
100 gr. tereyagi
2 orta boy kuru sogan
2 çay kasigi sarmisak sos
1 çorba kasigi Un
5 su bardagi ilik su
2 orta boy patates
1 orta boy kök kereviz
3 havuç
1 demet pazi
1 demet taze sogan
1 marul veya kivircik salata
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çorba kasigi tuz
1 çorba kasigi toz seker (kerevizleri basmak için)
1 çorba kasigi Un
1/2 limonun suyu
Terbiye için:
2 yumurta sarisi
2 çorba kasigi Un
1/2 limon suyu
1 bardak su

YAPILIŞ TARİFİ

Kuru sogani soyup kusbasi dograyin. Tereyaginda soganlari kavurun.
Kapama parçalarini ekleyip etler kendi suyunu birakincaya kadar orta
ateste 5 dk. pisirin. Bir çorba kasigi unu etlerin üzerine serpin. Sarmisak
sosunu ve ilik suyu yavas yavas tencereye ekleyin. Kapagi kapali olarak
orta ateste bir buçuk saat pisirin. Etler yumusamaya baslayinca tozsekeri
ve tuzu koyun. Iyice pistiginde havuçlari, dörde bölünmüs marul
yapraklarini, dogranmis taze sogani, ve pazi yapraklarini ekleyin. 5 dk.
daha pistikten sonra parmak seklinde dogradiginiz patatesleri, elma gibi
soyulmus ve dogranmis enginar kökünü de katip 15 dk. daha pisirin..
Atesten indireceginiz zaman maydanoz ve dereotunu üstüne serpin.
Terbiye malzemesini iyice karistirin. Kaynamakta olan kuzu kapamanin
suyundan bir kepçe ekleyip tekrar karistirin ve terbiyeyi yemegin içine
katarak bir tasim kaynatin. Atesten alin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

09:00 Unknown


Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk

MALZEMELER

6 parça Kuzu Kapama
100 gr. tereyagi
2 orta boy kuru sogan
2 çay kasigi sarmisak sos
1 çorba kasigi Un
5 su bardagi ilik su
2 orta boy patates
1 orta boy kök kereviz
3 havuç
1 demet pazi
1 demet taze sogan
1 marul veya kivircik salata
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çorba kasigi tuz
1 çorba kasigi toz seker (kerevizleri basmak için)
1 çorba kasigi Un
1/2 limonun suyu
Terbiye için:
2 yumurta sarisi
2 çorba kasigi Un
1/2 limon suyu
1 bardak su

YAPILIŞ TARİFİ

Kuru sogani soyup kusbasi dograyin. Tereyaginda soganlari kavurun.
Kapama parçalarini ekleyip etler kendi suyunu birakincaya kadar orta
ateste 5 dk. pisirin. Bir çorba kasigi unu etlerin üzerine serpin. Sarmisak
sosunu ve ilik suyu yavas yavas tencereye ekleyin. Kapagi kapali olarak
orta ateste bir buçuk saat pisirin. Etler yumusamaya baslayinca tozsekeri
ve tuzu koyun. Iyice pistiginde havuçlari, dörde bölünmüs marul
yapraklarini, dogranmis taze sogani, ve pazi yapraklarini ekleyin. 5 dk.
daha pistikten sonra parmak seklinde dogradiginiz patatesleri, elma gibi
soyulmus ve dogranmis enginar kökünü de katip 15 dk. daha pisirin..
Atesten indireceginiz zaman maydanoz ve dereotunu üstüne serpin.
Terbiye malzemesini iyice karistirin. Kaynamakta olan kuzu kapamanin
suyundan bir kepçe ekleyip tekrar karistirin ve terbiyeyi yemegin içine
katarak bir tasim kaynatin. Atesten alin.

2 Haziran 2014 Pazartesi



Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

2 orta boy sogan
350 gr. patlican
1/2 kg. kabak 1/2 kg. domates
1 yesil çarliston biber
1 kirmizibiber
4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml.)
2 dis dövülmüs sarmisak
3 çorba kasigi taze kiyilmis feslegen
2 çorba kasigi taze veya kuru kekik
2 çorba kasigi maydanoz
2 çorba kasigi taze nane
2 çorba kasigi domates püresi
2 taze sogan

YAPILIŞ TARİFİ

Soganlari yarim halkalar halinde dograyin. Patlicanlari önce dörde kesin,
sonra iri küpler halinde dograyarak, tuzlu suda bekletip yikayin. Kabaklari
robotta dilimleyin. Domateslerin kabuklarini çikartin ve büyük küpler
halinde kesin. Çarliston biberleri uzun seritler halinde kesin. Zeytinyagini
tencerede isitin, taze sogan ve sarmisaklari 5 dk. kadar kavurun. Soganlar
yumusamali, ancak renkleri koyulasmamalidir. Kavrulmus soganlara diger
bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk. sote edin. Tencerenin kapagi kapali
olarak 30-40 dk. kadar orta ateste pisirin. Sicak veya soguk servis
yapabilirsiniz

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

08:00 Unknown


Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

2 orta boy sogan
350 gr. patlican
1/2 kg. kabak 1/2 kg. domates
1 yesil çarliston biber
1 kirmizibiber
4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml.)
2 dis dövülmüs sarmisak
3 çorba kasigi taze kiyilmis feslegen
2 çorba kasigi taze veya kuru kekik
2 çorba kasigi maydanoz
2 çorba kasigi taze nane
2 çorba kasigi domates püresi
2 taze sogan

YAPILIŞ TARİFİ

Soganlari yarim halkalar halinde dograyin. Patlicanlari önce dörde kesin,
sonra iri küpler halinde dograyarak, tuzlu suda bekletip yikayin. Kabaklari
robotta dilimleyin. Domateslerin kabuklarini çikartin ve büyük küpler
halinde kesin. Çarliston biberleri uzun seritler halinde kesin. Zeytinyagini
tencerede isitin, taze sogan ve sarmisaklari 5 dk. kadar kavurun. Soganlar
yumusamali, ancak renkleri koyulasmamalidir. Kavrulmus soganlara diger
bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk. sote edin. Tencerenin kapagi kapali
olarak 30-40 dk. kadar orta ateste pisirin. Sicak veya soguk servis
yapabilirsiniz

1 Haziran 2014 Pazar



Mutfak: Dünya
Süre: 20-40 dk

MALZEMELER

1 Kg Pazi veya Ispanak
1 Sogan
2 Yumurta
2 Su Bardagi Lor Peyniri
1/2 Su Bardagi Light süt
5 Çorba Kasigi Galeta Unu
1/2 Su Bardagi Süt

YAPILIŞ TARİFİ

Pazi yapraklarini yikayip süzün ve iri iri kiyin. Sogani ince dograyip teflon
tavada biraz çevirin. Paziyi ekleyip tuz serpin ve orta ateste devamli
karistirarak diri kivamda pisirin. Ilinmaya birakin.
Firini 80 dereceye ayarlayin.Peyniri yarim su bardagi sütle karistirin.
Çirpilmis yumurta, pazi, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayin.
24 cm çapinda kalibi yagli kagitla döseyin. Karisimi döküp üzerine galeta
unu serpin. Firina verip 1 saat pisirin. 10 dakika dinlendirip kaliptan çikarin
ve servis yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

07:30 Unknown


Mutfak: Dünya
Süre: 20-40 dk

MALZEMELER

1 Kg Pazi veya Ispanak
1 Sogan
2 Yumurta
2 Su Bardagi Lor Peyniri
1/2 Su Bardagi Light süt
5 Çorba Kasigi Galeta Unu
1/2 Su Bardagi Süt

YAPILIŞ TARİFİ

Pazi yapraklarini yikayip süzün ve iri iri kiyin. Sogani ince dograyip teflon
tavada biraz çevirin. Paziyi ekleyip tuz serpin ve orta ateste devamli
karistirarak diri kivamda pisirin. Ilinmaya birakin.
Firini 80 dereceye ayarlayin.Peyniri yarim su bardagi sütle karistirin.
Çirpilmis yumurta, pazi, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayin.
24 cm çapinda kalibi yagli kagitla döseyin. Karisimi döküp üzerine galeta
unu serpin. Firina verip 1 saat pisirin. 10 dakika dinlendirip kaliptan çikarin
ve servis yapin.