31 Mayıs 2014 Cumartesi



Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk

MALZEMELER

225 gr lor peyniri veya labne
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 küçük sogan, ince dogranmis
100 gr mantar, dogranmis.
2 yumurta, çirpilmis
50 gr salam, küp seklinde kesilmis
Bir tutam taze rendelenmis hint cevizi
Tuz ve karabiber
25 gr tereyagi, eritilmis
Maydanoz, süslemek için

YAPILIŞ TARİFİ

Firini 200 C isitin.
Bir tencerede ayçiçek yagini isitin soganlari ekleyip yumusayincaya kadar
kizartin.
Mantarlari ekleyip 1- 2. dak. devamli karistirarak pisirmeye devam edin.
Tencereyi atesten. alip sogumaya birakin.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çirpilmis yuymurtalari peyrnire azar
azar ekleyerek yedirin.
Salam, sogan ve mantan peynir karisimina ekleyin. Hint cevizini tuzu ve
biberi katin.
Isiya dayanikli 4 küçük kabin içine firçayla tereyagini sürün.Karisimi esit
alarak bu kaplara bosaltin.
Kaplari firina sürüp 20-25 dakika kabarip kahverengilesinceye kadar
pisirin, Maydanozla süsleyip servis yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

07:00 Unknown


Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk

MALZEMELER

225 gr lor peyniri veya labne
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 küçük sogan, ince dogranmis
100 gr mantar, dogranmis.
2 yumurta, çirpilmis
50 gr salam, küp seklinde kesilmis
Bir tutam taze rendelenmis hint cevizi
Tuz ve karabiber
25 gr tereyagi, eritilmis
Maydanoz, süslemek için

YAPILIŞ TARİFİ

Firini 200 C isitin.
Bir tencerede ayçiçek yagini isitin soganlari ekleyip yumusayincaya kadar
kizartin.
Mantarlari ekleyip 1- 2. dak. devamli karistirarak pisirmeye devam edin.
Tencereyi atesten. alip sogumaya birakin.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çirpilmis yuymurtalari peyrnire azar
azar ekleyerek yedirin.
Salam, sogan ve mantan peynir karisimina ekleyin. Hint cevizini tuzu ve
biberi katin.
Isiya dayanikli 4 küçük kabin içine firçayla tereyagini sürün.Karisimi esit
alarak bu kaplara bosaltin.
Kaplari firina sürüp 20-25 dakika kabarip kahverengilesinceye kadar
pisirin, Maydanozla süsleyip servis yapin.

30 Mayıs 2014 Cuma



Mutfak: Diger
Süre: 20-40 dk

MALZEMELER

2 Tavuk Budu, Herbiri 275 gr. Agirliginda
1 Küçük Sogan, Dörde Bölünmüs,
1 Defne Yapragi
Tuz ve Karabiber
1 Yemek Kasigi Toz Jelatin
3 Yemek Kasigi Soguk Su
2 Kati Yumurta, Dogranmis
40 gr Iyice Dogranmis Maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

850 ml'lik bir metal kalibi soguk suyla islatin ve buzdolabina
koyun.
Tavugu, sogan ve defne yapragiyla birlikte bir tencereye koyup üzerine
soguk suyu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandirip bir tasim kaynatin. Üste
çikan köpükleri alin, üstünü kapatip 45. dak. pisirin. (Tavuga bir sis veya
çatal batirildiginda berrak bir su akmali).
Pisme suyunun 600 ml.'ini ayirin
Tavugun derisini ve kemikleri ayirip, esit parçalar halinde kesin.
Jelatini suya döküp 5 dak. süngerlesinceye kadar birakin. Kaseyi bir
tencerenin içinde sicak suda birakin 1-2 dak. jelatin çözülünceye dek
karistirin. Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandirin.
Bir kasede tavugu haslanmis yumurtalarla dikkatlice harmanlayin.
Maydanozun üstünü ekleyip karistirin.
Tavuk karisimini sogutulmus kaliba yerlestirin. Jelatinle kalibi doldurun.
Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karistirin.
Kalibi ve maydanozlu jelatini ayri ayri buzdolabina koyup 6 saat veya bir
gece sogutun.


Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

18:18 Unknown


Mutfak: Diger
Süre: 20-40 dk

MALZEMELER

2 Tavuk Budu, Herbiri 275 gr. Agirliginda
1 Küçük Sogan, Dörde Bölünmüs,
1 Defne Yapragi
Tuz ve Karabiber
1 Yemek Kasigi Toz Jelatin
3 Yemek Kasigi Soguk Su
2 Kati Yumurta, Dogranmis
40 gr Iyice Dogranmis Maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

850 ml'lik bir metal kalibi soguk suyla islatin ve buzdolabina
koyun.
Tavugu, sogan ve defne yapragiyla birlikte bir tencereye koyup üzerine
soguk suyu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandirip bir tasim kaynatin. Üste
çikan köpükleri alin, üstünü kapatip 45. dak. pisirin. (Tavuga bir sis veya
çatal batirildiginda berrak bir su akmali).
Pisme suyunun 600 ml.'ini ayirin
Tavugun derisini ve kemikleri ayirip, esit parçalar halinde kesin.
Jelatini suya döküp 5 dak. süngerlesinceye kadar birakin. Kaseyi bir
tencerenin içinde sicak suda birakin 1-2 dak. jelatin çözülünceye dek
karistirin. Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandirin.
Bir kasede tavugu haslanmis yumurtalarla dikkatlice harmanlayin.
Maydanozun üstünü ekleyip karistirin.
Tavuk karisimini sogutulmus kaliba yerlestirin. Jelatinle kalibi doldurun.
Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karistirin.
Kalibi ve maydanozlu jelatini ayri ayri buzdolabina koyup 6 saat veya bir
gece sogutun.




Mutfak: -
Süre: 60 dk-Fazla

MALZEMELER

750 gr ispanak, saplari ayrilmis.
750 gr havuç, rendelenmis
Tuz
Taze rendelenmis hint cevizi
1 çay kasigi iyice rendelenmis portakal kabugu
Taze ögütülmüs karabiber
50 gr margarin veya tereyagi
Ayrica pisirme kabini yaglamak için margarin

YAPILIŞ TARİFİ

Firini 180C'ye isitin. 500 gr'lik bir kabi yaglayin.
Ispanagin yapraklarini yikadiktan sonra üzerlerinde kalan su ile büyük bir
tencereye koyun. Üzerine tuz serpistirip tencerenin kapagini kapattiktan
sonra agir ateste 5 dak. pisirin. Bu sirada yemegin dibinin tutmamasi için
zaman zaman tencereyi sallayin.
Ispanagi süzüp, elinizle suyu iyice çikincaya dek sikin. Ispanaklari ince
dograyip tuz ve hint ceviziyle tatlandirdiktan sonra bir kenara koyun.
Havuçlari ve portakal kabugunu karistirip tuz, biber ekleyin. Önceden
yaglanmis kaba yariya kadar yaym. Üstüne ispanagi koyun. Kalan
havuçlari da ispanagin üstüne yerlestirin.
Küçük bir tavada margarini eritip, kaptaki havuçlarin üstüne dökün.
1 saat ftrinda pisirin.
Servis Için: bir biçakla kabin kenarlarindan kesin, sonra isitilmis bir servis
tabagini üstüne koyup ters çevirin. Portakal dilimleri ve maydanozla
süsleyin. Dilimleyip servis edin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

18:01 Unknown


Mutfak: -
Süre: 60 dk-Fazla

MALZEMELER

750 gr ispanak, saplari ayrilmis.
750 gr havuç, rendelenmis
Tuz
Taze rendelenmis hint cevizi
1 çay kasigi iyice rendelenmis portakal kabugu
Taze ögütülmüs karabiber
50 gr margarin veya tereyagi
Ayrica pisirme kabini yaglamak için margarin

YAPILIŞ TARİFİ

Firini 180C'ye isitin. 500 gr'lik bir kabi yaglayin.
Ispanagin yapraklarini yikadiktan sonra üzerlerinde kalan su ile büyük bir
tencereye koyun. Üzerine tuz serpistirip tencerenin kapagini kapattiktan
sonra agir ateste 5 dak. pisirin. Bu sirada yemegin dibinin tutmamasi için
zaman zaman tencereyi sallayin.
Ispanagi süzüp, elinizle suyu iyice çikincaya dek sikin. Ispanaklari ince
dograyip tuz ve hint ceviziyle tatlandirdiktan sonra bir kenara koyun.
Havuçlari ve portakal kabugunu karistirip tuz, biber ekleyin. Önceden
yaglanmis kaba yariya kadar yaym. Üstüne ispanagi koyun. Kalan
havuçlari da ispanagin üstüne yerlestirin.
Küçük bir tavada margarini eritip, kaptaki havuçlarin üstüne dökün.
1 saat ftrinda pisirin.
Servis Için: bir biçakla kabin kenarlarindan kesin, sonra isitilmis bir servis
tabagini üstüne koyup ters çevirin. Portakal dilimleri ve maydanozla
süsleyin. Dilimleyip servis edin.

Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk

MALZEMELER

5 adet büyük boy Patlican
2 adet domates
5-6 adet etli dolmalik biber
5 dis sarmisak
125 gr. margarin

YAPILIŞ TARİFİ

Patlican, domates ve biberler firinlandiktan sonra kabuklari soyulur.El
blendiri yardimiyla macun kivamina gelene dek ezilir, yine sarmisaklarda
ezilerek bu karisima ilave edilir, kafi miktarda tuz ilave edilerek
hazirlanmis olan karisim cam bir firin kabina konulur ve üzeri bir kasik
yardimiyla düzeltilirek üzerine kücük parcalar halinde margarin konur, orta
dereceli isida üzeri kizarincaya dek firinlanir, servise hazirdir, afiyet
olsun...

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

17:57 Unknown

Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk

MALZEMELER

5 adet büyük boy Patlican
2 adet domates
5-6 adet etli dolmalik biber
5 dis sarmisak
125 gr. margarin

YAPILIŞ TARİFİ

Patlican, domates ve biberler firinlandiktan sonra kabuklari soyulur.El
blendiri yardimiyla macun kivamina gelene dek ezilir, yine sarmisaklarda
ezilerek bu karisima ilave edilir, kafi miktarda tuz ilave edilerek
hazirlanmis olan karisim cam bir firin kabina konulur ve üzeri bir kasik
yardimiyla düzeltilirek üzerine kücük parcalar halinde margarin konur, orta
dereceli isida üzeri kizarincaya dek firinlanir, servise hazirdir, afiyet
olsun...


Mutfak: Türk
Süre: 25dk

MALZEMELER

4 büyük domates
250 gr rezene
175 gr salatalik
250 gr turp
1 yemek kasigi dogranmis maydanoz
SOS:
6 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi bal
1/2 çay kasigi tuz
karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Rezeneyi soyup 1 yemek kasigi kadar yapraklarindan dograyin. Geri kalan
rezene yapraklarini süsleme için bütün olarak saklayin.
Rezenenin kökünü 8'e bölüp ince dilimleyin. Salataliklari soyup
uzunlamasina dörde bölün sonra ince dilimleyin. Turplari da çok ince
dilimleyin.
Domateslerin üstlerinden kapak kaldirip içilerini kasikla bosaltin.
Bütün sos malzemesini agzi kapali bir kavanoza koyup iyice çalkalayin.
Dilimlenmis rezene kökü, salatalik ve turplari, maydanoz ve rezene
yapraklari ile birlikte büyük bir kaseye koyun. Sosu salatanin üstüne
döküp iyice karistirin.
Domatesleri ayri ayri tabaklara koyup salatayi içlerine doldurun.
Ayirdiginiz rezene yapraklariyla süsleyip servis yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

16:56 Unknown


Mutfak: Türk
Süre: 25dk

MALZEMELER

4 büyük domates
250 gr rezene
175 gr salatalik
250 gr turp
1 yemek kasigi dogranmis maydanoz
SOS:
6 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi bal
1/2 çay kasigi tuz
karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Rezeneyi soyup 1 yemek kasigi kadar yapraklarindan dograyin. Geri kalan
rezene yapraklarini süsleme için bütün olarak saklayin.
Rezenenin kökünü 8'e bölüp ince dilimleyin. Salataliklari soyup
uzunlamasina dörde bölün sonra ince dilimleyin. Turplari da çok ince
dilimleyin.
Domateslerin üstlerinden kapak kaldirip içilerini kasikla bosaltin.
Bütün sos malzemesini agzi kapali bir kavanoza koyup iyice çalkalayin.
Dilimlenmis rezene kökü, salatalik ve turplari, maydanoz ve rezene
yapraklari ile birlikte büyük bir kaseye koyun. Sosu salatanin üstüne
döküp iyice karistirin.
Domatesleri ayri ayri tabaklara koyup salatayi içlerine doldurun.
Ayirdiginiz rezene yapraklariyla süsleyip servis yapin.
Resimli Tarifler - Meyve Salatası

İçindekiler:

Karpuz
Kokulu Kavun

Armut
Kırmızı Üzüm
Beyaz Üzüm
Çilek










Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

16:07 Unknown
Resimli Tarifler - Meyve Salatası

İçindekiler:

Karpuz
Kokulu Kavun

Armut
Kırmızı Üzüm
Beyaz Üzüm
Çilek










Malzemeler:

- 1 odun ekmeği
- sucuk
- rendelenmiş kaşar
- domates sosu

Hazırlanışı

Odun ekmeğini yuvarlak yuvarlak kesin, kestiğiniz ekmeklere hazırladığınız domates sosunu bir güzel sürün. 
Fırına süreceğiniz tepsiyi Alüminyum folyo ile kaplayın ve sos sürülmüş ekmekleri tepsiye dizin, daha sonra rendelenmiş kaşarları üzerlerine serpin onun üstüne de tavada hafif kızartılmış olan yuvarlak yuvarlak kesilmiş sucukları koyup fırına sürün. Kaşar eriyene kadar bekleyin. Kaşarlar tam eridiğinde alın. Servis Yapın. 

Afiyet Osun..



1. Aşama

2. Aşama

3. Aşama

4. Aşama

Afiyet Olsun...

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

15:52 Unknown
Malzemeler:

- 1 odun ekmeği
- sucuk
- rendelenmiş kaşar
- domates sosu

Hazırlanışı

Odun ekmeğini yuvarlak yuvarlak kesin, kestiğiniz ekmeklere hazırladığınız domates sosunu bir güzel sürün. 
Fırına süreceğiniz tepsiyi Alüminyum folyo ile kaplayın ve sos sürülmüş ekmekleri tepsiye dizin, daha sonra rendelenmiş kaşarları üzerlerine serpin onun üstüne de tavada hafif kızartılmış olan yuvarlak yuvarlak kesilmiş sucukları koyup fırına sürün. Kaşar eriyene kadar bekleyin. Kaşarlar tam eridiğinde alın. Servis Yapın. 

Afiyet Osun..



1. Aşama

2. Aşama

3. Aşama

4. Aşama

Afiyet Olsun...

24 Mayıs 2014 Cumartesi


Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

Yarim paket makarna
2 yemek kasigi sivi yag
Sos malzemesi:
1 Su bardagi ceviz
1 su bardagi süt
3 dis sarimsak
Yarim taze ekmek içi
1 çay kasigi pul biberi
Yeteri kadar tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Kaynar tuzlu suda makarnayi 10 dakika haslayip süzün. Sivi yagi
tencerede kizdirin. Makarnayi soteleyin. Sütü kaynatin. Ekmek içini sütle
islatin.
Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarimsagi. tuzu ve islanmis ekmek içini
koyarak iyice karistirin. Makarnayi servis tabagina alip üzerine sosu

gezdirin. Kirmizi pul biber serpip sicak olarak servise sunun.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

19:30 Unknown

Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

Yarim paket makarna
2 yemek kasigi sivi yag
Sos malzemesi:
1 Su bardagi ceviz
1 su bardagi süt
3 dis sarimsak
Yarim taze ekmek içi
1 çay kasigi pul biberi
Yeteri kadar tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Kaynar tuzlu suda makarnayi 10 dakika haslayip süzün. Sivi yagi
tencerede kizdirin. Makarnayi soteleyin. Sütü kaynatin. Ekmek içini sütle
islatin.
Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarimsagi. tuzu ve islanmis ekmek içini
koyarak iyice karistirin. Makarnayi servis tabagina alip üzerine sosu

gezdirin. Kirmizi pul biber serpip sicak olarak servise sunun.

Mutfak:
Süre: 10dk

MALZEMELER

1 Su Bardagi Süt
2 Su Bardagi Süt Kremasi
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarisi
1 Su Bardagi Tozseker
1 Yufka
100 gr Eritilmis Margarin

YAPILIŞ TARİFİ

Derin bir tencerede süt ve süt kremasini karistirip kaynatin. Iki paket
vanilyayi ekleyip karistirin. Tekrar 10 dakika kadar pisirin. Karisimi atesten
alip dinlendirin.
6 yumurta sarisini tozsekerle karistirip iyice çirpin. Yumurtali karisimi
tencereye ilave edip karistirin. Hazirladiginiz kremali karisimi en az 6 saat
buzlukta bekletin.
Firini 180 dereceye ayarlayip önceden isitin, Bu arada yufkanin üzerine
eritilmis margarin sürüp seritler halinde kesin. Bir firin tepsisini yaglayip
yufka seritlerini üzerine yerlestirin. Tepsiyi firina verip 15 dakika kadar
pisirin.
Krem santiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayin.
Dondurmayi bir dondurma kasigi ile servis kaplarina alin. Krem santiyi bir
sikma torbasini içine yerlestirip dondurmanin üzerine sikin. Firindan

aldiginiz yufka seritlerini krem santinin üzerine yerlestirip servis yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

12:00 Unknown

Mutfak:
Süre: 10dk

MALZEMELER

1 Su Bardagi Süt
2 Su Bardagi Süt Kremasi
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarisi
1 Su Bardagi Tozseker
1 Yufka
100 gr Eritilmis Margarin

YAPILIŞ TARİFİ

Derin bir tencerede süt ve süt kremasini karistirip kaynatin. Iki paket
vanilyayi ekleyip karistirin. Tekrar 10 dakika kadar pisirin. Karisimi atesten
alip dinlendirin.
6 yumurta sarisini tozsekerle karistirip iyice çirpin. Yumurtali karisimi
tencereye ilave edip karistirin. Hazirladiginiz kremali karisimi en az 6 saat
buzlukta bekletin.
Firini 180 dereceye ayarlayip önceden isitin, Bu arada yufkanin üzerine
eritilmis margarin sürüp seritler halinde kesin. Bir firin tepsisini yaglayip
yufka seritlerini üzerine yerlestirin. Tepsiyi firina verip 15 dakika kadar
pisirin.
Krem santiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayin.
Dondurmayi bir dondurma kasigi ile servis kaplarina alin. Krem santiyi bir
sikma torbasini içine yerlestirip dondurmanin üzerine sikin. Firindan

aldiginiz yufka seritlerini krem santinin üzerine yerlestirip servis yapin.