23 Mayıs 2014 Cuma


Mutfak: Türk
Süre: -

MALZEMELER

500 gr biftek
4 çorba kasigi zeytinyag
2 adet dolmalik kirmizi biber
2 adet yesil dolmalik biber
2 adet sari dolmalik biber
3 dis sarmisak
1 demet maydanoz
1 bas sogan
kekik


YAPILIŞ TARİFİ
Biberleri yikayip, saplarini ve tohumlarini ayiklayin, ince uzun boylamasina
dograyin. Iki çorba kasigi zeytinyagi kizdirip, içine küçük dogranmis
soganlari atin, sararmaya baslayinca, dövülmüs sarmisak ve ince kiyilmis
biberleri ilave edip hepsini birlikte kavurun. Biberler yumusayinca tuzu ve
biberi de katin. Diger bir tavada, kalan zeytinyagi ile ince uzun dogranan
biftek dilimlerini 2-3 dakika kavrun ve yagiyla birlikte biberlerin üzerine
dökün. Tüm bu hazirlanan malzemeyi beraberce 2-3 dakika daha karistirip

kavurun ve üzerine kekik serpip, servis yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

09:30 Unknown

Mutfak: Türk
Süre: -

MALZEMELER

500 gr biftek
4 çorba kasigi zeytinyag
2 adet dolmalik kirmizi biber
2 adet yesil dolmalik biber
2 adet sari dolmalik biber
3 dis sarmisak
1 demet maydanoz
1 bas sogan
kekik


YAPILIŞ TARİFİ
Biberleri yikayip, saplarini ve tohumlarini ayiklayin, ince uzun boylamasina
dograyin. Iki çorba kasigi zeytinyagi kizdirip, içine küçük dogranmis
soganlari atin, sararmaya baslayinca, dövülmüs sarmisak ve ince kiyilmis
biberleri ilave edip hepsini birlikte kavurun. Biberler yumusayinca tuzu ve
biberi de katin. Diger bir tavada, kalan zeytinyagi ile ince uzun dogranan
biftek dilimlerini 2-3 dakika kavrun ve yagiyla birlikte biberlerin üzerine
dökün. Tüm bu hazirlanan malzemeyi beraberce 2-3 dakika daha karistirip

kavurun ve üzerine kekik serpip, servis yapin.

22 Mayıs 2014 Perşembe

Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

2 su bardagi mercimek
5 kuru sogan
5 dis sarmisak
1 çay kasigi kirmizibiber
1 çay kasigi fuz
1 kahve fincani sirke
1 çay bardagi siviyagi
1 çay kasigi nane
1 çay kasigi hardal
2 kati yumurta
1 domates
1 salatalik
2 sivri biber
1 Tutam maydonoz

YAPILIŞ TARİFİ

Mercimegi ayiklayip soguk suyun içinde bir gece bekletin. Beklettiginiz
mercimegi süzüp bir tencerede iki buçuk su bardagi suda haslayin ve daha
sonra süzün.
Soganlari ince uzun piyazlik kiyin, tuzla ovup iyice yikayin. Sarmisaklari
dövüp karabiber, nane, dimon suyu, hardal, siviyag, tuz ve sirke ile
beraber sicak mercimegin üstüne ilave ederek karistirin.
Hazirladiginiz salatayi süslemek için kati yumurtayi, domatesi ve sadataligi
ince ince dilimleyip salatanin üzerine yerlestirin. Sivri biber ve maydonozla

salataniza renk verebilirsiniz

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

19:30 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

2 su bardagi mercimek
5 kuru sogan
5 dis sarmisak
1 çay kasigi kirmizibiber
1 çay kasigi fuz
1 kahve fincani sirke
1 çay bardagi siviyagi
1 çay kasigi nane
1 çay kasigi hardal
2 kati yumurta
1 domates
1 salatalik
2 sivri biber
1 Tutam maydonoz

YAPILIŞ TARİFİ

Mercimegi ayiklayip soguk suyun içinde bir gece bekletin. Beklettiginiz
mercimegi süzüp bir tencerede iki buçuk su bardagi suda haslayin ve daha
sonra süzün.
Soganlari ince uzun piyazlik kiyin, tuzla ovup iyice yikayin. Sarmisaklari
dövüp karabiber, nane, dimon suyu, hardal, siviyag, tuz ve sirke ile
beraber sicak mercimegin üstüne ilave ederek karistirin.
Hazirladiginiz salatayi süslemek için kati yumurtayi, domatesi ve sadataligi
ince ince dilimleyip salatanin üzerine yerlestirin. Sivri biber ve maydonozla

salataniza renk verebilirsiniz
Mutfak: Amerikan
Süre: 25 dk

MALZEMELER

1 büyük yesil biber
1 büyük kirmizi biber
100 gr krem peynir
3 yemek kasigi dövülmüs findik
3-4 sap ince dogranmis kereviz
1 yemek kasigi dogranmis maydanoz
2-3 adet ince dogranmis zeytin
4 adet ince dogranmis yesil sogan
arzuya göre baharatlar
mayonez
1-2 adet domates
1 marul
1 kati yumurta

YAPILIŞ TARİFİ

Biberlerin çekirdeklerini ayiklayin. Peynir, kereviz, sogan, maydanoz,
findik ve zeytini karistirin. Bu karisimi arzu ettiginiz baharati koyarak
mayoneze bulayin. Biberleri bu karisim ile doldurun ve biraz sogumalari
için bir süre buzdolabinda tutun. Servis yapmadan önce biberleri ince
dilimleyinve marul yapraklarinin üstüne yerlestirin. Üzerlerini domates ve

yumurta dilimleri ile süsleyin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

12:00 Unknown
Mutfak: Amerikan
Süre: 25 dk

MALZEMELER

1 büyük yesil biber
1 büyük kirmizi biber
100 gr krem peynir
3 yemek kasigi dövülmüs findik
3-4 sap ince dogranmis kereviz
1 yemek kasigi dogranmis maydanoz
2-3 adet ince dogranmis zeytin
4 adet ince dogranmis yesil sogan
arzuya göre baharatlar
mayonez
1-2 adet domates
1 marul
1 kati yumurta

YAPILIŞ TARİFİ

Biberlerin çekirdeklerini ayiklayin. Peynir, kereviz, sogan, maydanoz,
findik ve zeytini karistirin. Bu karisimi arzu ettiginiz baharati koyarak
mayoneze bulayin. Biberleri bu karisim ile doldurun ve biraz sogumalari
için bir süre buzdolabinda tutun. Servis yapmadan önce biberleri ince
dilimleyinve marul yapraklarinin üstüne yerlestirin. Üzerlerini domates ve

yumurta dilimleri ile süsleyin.
Mutfak: Türk
Süre: 4,5 Saat

MALZEMELER

400 gr. kuru bakla
3 adet sogan
1/2 bardak zeytinyagi
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kasigi toz seker
3 çorba kasigi zeytinyagi
1 adet limonun suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye, sadece yikanmis iç kabuklari çikmis kuru baklayi, dörde
bölünmüs soganlari, zeytinyagini, toz sekeri, 8 bardak su ve tuzu koyarak
kapagini kapatin ve baklalar iyice pisipte dagilir gibi oluncaya kadar
ortadan az kuvvetteki bir ateste yaklasik 2 saat pismeye birakin.
Pisince baklalari bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra
bunlara dereotu ekleyin ve tekrar atese oturtarak bir tasim daha
kaynattiktan sonra hemen tabaga dökün. 2 saat bir kenara birakarak iyice
dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kasigi zeytinyag gezdirin ve yaninda

limonla servis yapin

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

09:00 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 4,5 Saat

MALZEMELER

400 gr. kuru bakla
3 adet sogan
1/2 bardak zeytinyagi
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kasigi toz seker
3 çorba kasigi zeytinyagi
1 adet limonun suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye, sadece yikanmis iç kabuklari çikmis kuru baklayi, dörde
bölünmüs soganlari, zeytinyagini, toz sekeri, 8 bardak su ve tuzu koyarak
kapagini kapatin ve baklalar iyice pisipte dagilir gibi oluncaya kadar
ortadan az kuvvetteki bir ateste yaklasik 2 saat pismeye birakin.
Pisince baklalari bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra
bunlara dereotu ekleyin ve tekrar atese oturtarak bir tasim daha
kaynattiktan sonra hemen tabaga dökün. 2 saat bir kenara birakarak iyice
dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kasigi zeytinyag gezdirin ve yaninda

limonla servis yapin

21 Mayıs 2014 Çarşamba


Mutfak: Fransız
Süre: 60 dk

MALZEMELER

15 gr somon baligi
5 adet dilimlenmis zeytin
1 çay kasigi feslegen
Kibrit kutusu büyüklügünde kasar peyniri
Yarim domates
1 adet taze sogan
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
1 su bardagi besamel sos
Yarim çay kasigi toz muskat
1/6 paket firan makarna (yarim kiloluk paketin 1/6 si)
15 gr fener baligi
15 gr lüfer
1 su bardagi feslegenli domates sos

YAPILIŞ TARİFİ

Firin makarnayi haslayin ve süzdürün. Sogan, sarimsak ve kusbasi
dogradiginiz baliklari bir tavada soteleyin. Içerisine taze sogan, dogranmis
domates, feslegen ve zeytin ilave ederek harç yapin. Bu harç ile
hasladaginiz makarnayi karistirin.
Üzerine besamel sos ve rende kasari koyarak firina verin. Firindan
çiktiktan sonra düz bir servis tabagi içinde, domates sos ve taze nane iie

süsleyerek servise sunun

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

19:30 Unknown

Mutfak: Fransız
Süre: 60 dk

MALZEMELER

15 gr somon baligi
5 adet dilimlenmis zeytin
1 çay kasigi feslegen
Kibrit kutusu büyüklügünde kasar peyniri
Yarim domates
1 adet taze sogan
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
1 su bardagi besamel sos
Yarim çay kasigi toz muskat
1/6 paket firan makarna (yarim kiloluk paketin 1/6 si)
15 gr fener baligi
15 gr lüfer
1 su bardagi feslegenli domates sos

YAPILIŞ TARİFİ

Firin makarnayi haslayin ve süzdürün. Sogan, sarimsak ve kusbasi
dogradiginiz baliklari bir tavada soteleyin. Içerisine taze sogan, dogranmis
domates, feslegen ve zeytin ilave ederek harç yapin. Bu harç ile
hasladaginiz makarnayi karistirin.
Üzerine besamel sos ve rende kasari koyarak firina verin. Firindan
çiktiktan sonra düz bir servis tabagi içinde, domates sos ve taze nane iie

süsleyerek servise sunun
Mutfak: Amerikan
Süre: 20 dk

MALZEMELER

2,5 bardak haslanmis Amerikan pirinci (tavuk suyuyla ve arzuya göre
safranla pisirilmis)
1 adet küçük dogranmis kirmizi biber
1 adet küçük dogranmis yesil biber
2 adet taze yesil sogan
10 adet siyah zeytin
2 yemek kasigi beyaz sirke
1 çorba kasigi zeytinyagi
2-3 damla aci biber sosu
1 bas sarmisak
Taze marul yapraklari
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci, kirmizi, yesil biber ve zeytinleri büyük bir kapta karistirin. Içine
sirkeyi, yagi, biber sosunu ve sarmisagi da katin. Karistirdiktan sonra

marul yapraklarinin üstünde, hamburger ile servis yapabilirsiniz.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

12:00 Unknown
Mutfak: Amerikan
Süre: 20 dk

MALZEMELER

2,5 bardak haslanmis Amerikan pirinci (tavuk suyuyla ve arzuya göre
safranla pisirilmis)
1 adet küçük dogranmis kirmizi biber
1 adet küçük dogranmis yesil biber
2 adet taze yesil sogan
10 adet siyah zeytin
2 yemek kasigi beyaz sirke
1 çorba kasigi zeytinyagi
2-3 damla aci biber sosu
1 bas sarmisak
Taze marul yapraklari
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci, kirmizi, yesil biber ve zeytinleri büyük bir kapta karistirin. Içine
sirkeyi, yagi, biber sosunu ve sarmisagi da katin. Karistirdiktan sonra

marul yapraklarinin üstünde, hamburger ile servis yapabilirsiniz.

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER

1000 gr. pirasa
250 gr. kiyma
1 adet sogan
1 çorba kasigi domates salçasi
3 çorba kasigi margarin
1 adet limon

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye 2 çorba kasigi margarin, küçük kesilmis sogan ile kiymayi
koyup, kiyma suyunu salipta tekrar çekinceye kadar arada bir karistirarak
kavurun. Kavrulmus kiymalara domates salçasi ile tuz da ilave edin ve
kisik bir ateste 5 dakika daha pisirin ve atesten alin.
Diger taraftan da pirasanin püsküllü bas taraflarini kestikten sonra üst iki
kabugunu soyun ve beyaz taraflarindan olmak üzere pirasalari birer
parmak uzunlugunda parçalara keserek, içinde su olan bir kaba atin.
Sonra bir tencereye 1 çorba kasigi margarin ile pirasalari iyici süzülmüs
olarak koyun ve tencerenin kapagini kapatip 20 dakika kadar bugulayin.
Daha sonra pirasalarin üzerine daha önce hazirladiginiz kiymayla tamamen
kapayin. Üzerine 2 bardak su ve 1 adet limon suyu ilave ederek asagi
yukari 1 saat kadar pisirin ve daha sonra bir tabaga alip servis yapin

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

09:00 Unknown

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER

1000 gr. pirasa
250 gr. kiyma
1 adet sogan
1 çorba kasigi domates salçasi
3 çorba kasigi margarin
1 adet limon

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye 2 çorba kasigi margarin, küçük kesilmis sogan ile kiymayi
koyup, kiyma suyunu salipta tekrar çekinceye kadar arada bir karistirarak
kavurun. Kavrulmus kiymalara domates salçasi ile tuz da ilave edin ve
kisik bir ateste 5 dakika daha pisirin ve atesten alin.
Diger taraftan da pirasanin püsküllü bas taraflarini kestikten sonra üst iki
kabugunu soyun ve beyaz taraflarindan olmak üzere pirasalari birer
parmak uzunlugunda parçalara keserek, içinde su olan bir kaba atin.
Sonra bir tencereye 1 çorba kasigi margarin ile pirasalari iyici süzülmüs
olarak koyun ve tencerenin kapagini kapatip 20 dakika kadar bugulayin.
Daha sonra pirasalarin üzerine daha önce hazirladiginiz kiymayla tamamen
kapayin. Üzerine 2 bardak su ve 1 adet limon suyu ilave ederek asagi
yukari 1 saat kadar pisirin ve daha sonra bir tabaga alip servis yapin

20 Mayıs 2014 Salı


Mutfak: Fransiz
Süre: 30 dk

MALZEMELER

1/2 kg dana strogonof veya ince seritler halinde kesilmis biftek
1 çay bardagi zeytinyagi
1 çay bardagi kirmizi sarap
200 ml'lik 1 paket krema (yaklasik 1 su bardagi)
2-3 dis dövülmüs sarmisak
1.5 yemek kasigi toz parmesan peyniri

YAPILIŞ TARİFİ

Strogonof veya biftekler zeytinyagi ve sarap karisiminda en az 6 saat
bekletilir. Bekletilmis etler kizgin tavada harli ateste arkasi önü güzelce
pisene kadar kizartilir. Baska bir kapta krema, sarmisak, parmesan
peyniri, tuz ve karabiber bir tasim kaynatilir (yaklasik 3 dakika). Bu
karisima kizartilmis etler eklenerek 1-2 dakika daha pisirilir ve istege bagli
pilav

veya haslanmis sebze ile servis yapilir.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

19:30 Unknown

Mutfak: Fransiz
Süre: 30 dk

MALZEMELER

1/2 kg dana strogonof veya ince seritler halinde kesilmis biftek
1 çay bardagi zeytinyagi
1 çay bardagi kirmizi sarap
200 ml'lik 1 paket krema (yaklasik 1 su bardagi)
2-3 dis dövülmüs sarmisak
1.5 yemek kasigi toz parmesan peyniri

YAPILIŞ TARİFİ

Strogonof veya biftekler zeytinyagi ve sarap karisiminda en az 6 saat
bekletilir. Bekletilmis etler kizgin tavada harli ateste arkasi önü güzelce
pisene kadar kizartilir. Baska bir kapta krema, sarmisak, parmesan
peyniri, tuz ve karabiber bir tasim kaynatilir (yaklasik 3 dakika). Bu
karisima kizartilmis etler eklenerek 1-2 dakika daha pisirilir ve istege bagli
pilav

veya haslanmis sebze ile servis yapilir.
Mutfak: Amerikan
Süre: 25 dk

MALZEMELER

200 gr. pirinc
1/2 pismis ve dogranmis piliç eti
2 adet kabugu soyulmus ve küp seklinde dogranmis avakado
1/2 yesil biber (ince ve uzunlamasina dogranmis)
1 küçük bas ince dogranmis sogan
3 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi soya yagi
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi seker
1/2 çay kasigi toz beyaz biber
1 dis sarimsak (ince dogranmis)
Istege bagli aci biber
Yesil salata yapragi

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci tuzlu suda haslayip sogumaya birakin. Pirinç, piliç eti, avakado,
yesil biber ve sogani büyük bir kaseye alin. Limon suyu, yag, tuz, seker,
beyaz toz biber, sarimsak ve biber sosunu küçük bir kavanoza koyun ve
çalkalayarak iyice karismasini saglayin. Bu karisimi pirinç kansiminin
üzerinde gezdirin, hafifçe karistirin yesil salata, domates dilimleri ve gülle
süsleyerek servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun...

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

12:00 Unknown
Mutfak: Amerikan
Süre: 25 dk

MALZEMELER

200 gr. pirinc
1/2 pismis ve dogranmis piliç eti
2 adet kabugu soyulmus ve küp seklinde dogranmis avakado
1/2 yesil biber (ince ve uzunlamasina dogranmis)
1 küçük bas ince dogranmis sogan
3 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi soya yagi
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi seker
1/2 çay kasigi toz beyaz biber
1 dis sarimsak (ince dogranmis)
Istege bagli aci biber
Yesil salata yapragi

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci tuzlu suda haslayip sogumaya birakin. Pirinç, piliç eti, avakado,
yesil biber ve sogani büyük bir kaseye alin. Limon suyu, yag, tuz, seker,
beyaz toz biber, sarimsak ve biber sosunu küçük bir kavanoza koyun ve
çalkalayarak iyice karismasini saglayin. Bu karisimi pirinç kansiminin
üzerinde gezdirin, hafifçe karistirin yesil salata, domates dilimleri ve gülle
süsleyerek servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun...