3 Ocak 2014 Cuma

Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış patlıcan
4 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın. 2 su bardağı rendelenmiş soğanı
ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri
ekleyin. Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin.
Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.
Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin. Servis
tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun.
İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

00:04 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış patlıcan
4 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın. 2 su bardağı rendelenmiş soğanı
ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri
ekleyin. Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin.
Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.
Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin. Servis
tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun.
İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın

1 Ocak 2014 Çarşamba

Mutfak: Fransa
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

Yesil mercimek (150 gr.)
1 küçük Sogan
1 Defne yapragi
1/2 tatli kasigi Kekik
3 Havuç (halka dogranis)
Mantar (ince kiyilmis 150 gr.)
2 çorba kasigi Limon suyu
4 Yesil salata (kyilmis)
2 Domates
1 çorba kasigi Hardal sosu
Baharatli hardal sosu için:
2 çorba kasigi Limon suyu
2 tatli kasigi Acibiber sosu
2 dis Sarimsak
1/4 tatli kasigi Tuz
Bir tutam Karabiber
2 çorba kasigi Zeytinyagi

YAPILIŞ TARİFİ

Mercimekleri soguk su ile yikayip, içinde 4 su bardagi su bulunan bir
tencereye koyun. Sogani defne yapragi ve kekigi ekleyip, tencereyi orta
atese oturtarak bir tasim kaynatin. Kaynayinca atesi kisip, mercimekleri
iyice yumusayincaya kadar pisirin. Tencereyi atesten alip, mercimekleri bir
süzgeçte süzerek, soganlari ve defne yapragini alip attiktan sonra, bir
salata kasesine aktarin. Havuçlar, kereviz saplari ve taze soganlari
ekleyip, iyice karistirin. Mantarlari ve limon suyunu bir tencereye koyup,
mantarlarin üstünü örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta atese
oturtun ve suyu bir tasim kaynatin. Kaynayinca tencerenin kapagini
kapatip, atesi kisarak, mantarlari iyice yumusayincaya kadar pisirin.
Tencereyi atesten alip, mantarlari bir süzgeçte süzerek, kasedeki
mercimekli karisima karistirin. Sosu hazirlamak için hardal, limon suyu,
acibiber sosu, sarmisak, tuz, karabiber ve zeytinyagini karistirin. Bu sosu
salata kasesindeki salatanin üstüne döküp, iyice karistirdiktan sonra
salatayi 1 saat dinlendirip servis yapin. Kaseyi buzdolabindan alip, salatayi
genis bir servis tabagina aktarin, çevresini kiyilmis yesil salatalar ve
domates dilimleriyle süsleyip, üstüne kiyilmis maydanozu serperek servis

yapin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

18:38 Unknown
Mutfak: Fransa
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

Yesil mercimek (150 gr.)
1 küçük Sogan
1 Defne yapragi
1/2 tatli kasigi Kekik
3 Havuç (halka dogranis)
Mantar (ince kiyilmis 150 gr.)
2 çorba kasigi Limon suyu
4 Yesil salata (kyilmis)
2 Domates
1 çorba kasigi Hardal sosu
Baharatli hardal sosu için:
2 çorba kasigi Limon suyu
2 tatli kasigi Acibiber sosu
2 dis Sarimsak
1/4 tatli kasigi Tuz
Bir tutam Karabiber
2 çorba kasigi Zeytinyagi

YAPILIŞ TARİFİ

Mercimekleri soguk su ile yikayip, içinde 4 su bardagi su bulunan bir
tencereye koyun. Sogani defne yapragi ve kekigi ekleyip, tencereyi orta
atese oturtarak bir tasim kaynatin. Kaynayinca atesi kisip, mercimekleri
iyice yumusayincaya kadar pisirin. Tencereyi atesten alip, mercimekleri bir
süzgeçte süzerek, soganlari ve defne yapragini alip attiktan sonra, bir
salata kasesine aktarin. Havuçlar, kereviz saplari ve taze soganlari
ekleyip, iyice karistirin. Mantarlari ve limon suyunu bir tencereye koyup,
mantarlarin üstünü örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta atese
oturtun ve suyu bir tasim kaynatin. Kaynayinca tencerenin kapagini
kapatip, atesi kisarak, mantarlari iyice yumusayincaya kadar pisirin.
Tencereyi atesten alip, mantarlari bir süzgeçte süzerek, kasedeki
mercimekli karisima karistirin. Sosu hazirlamak için hardal, limon suyu,
acibiber sosu, sarmisak, tuz, karabiber ve zeytinyagini karistirin. Bu sosu
salata kasesindeki salatanin üstüne döküp, iyice karistirdiktan sonra
salatayi 1 saat dinlendirip servis yapin. Kaseyi buzdolabindan alip, salatayi
genis bir servis tabagina aktarin, çevresini kiyilmis yesil salatalar ve
domates dilimleriyle süsleyip, üstüne kiyilmis maydanozu serperek servis

yapin.
Mutfak: Baska
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

Yikanip, seritler halinde kesilmis Lahana(500 gr.)
4 çorba kasigi Tatli kirmizibiber
1 çorba kasigi Limon suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye 8 su bardagi su koyup, lahana seritlerini ekleyerek,
kaynamaya basladiktan sonra lahanalari 2 dk. haslayip, tencereyi atesten
alin. Lahanalari süzüp, soguk su altina tutarak dirilttikten sonra, yeniden
süzün. Lahana seritlerini bir salata kasesine aktarip, tatli biberler, limon

suyu ve yogurt sosu ekleyin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

18:33 Unknown
Mutfak: Baska
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

Yikanip, seritler halinde kesilmis Lahana(500 gr.)
4 çorba kasigi Tatli kirmizibiber
1 çorba kasigi Limon suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye 8 su bardagi su koyup, lahana seritlerini ekleyerek,
kaynamaya basladiktan sonra lahanalari 2 dk. haslayip, tencereyi atesten
alin. Lahanalari süzüp, soguk su altina tutarak dirilttikten sonra, yeniden
süzün. Lahana seritlerini bir salata kasesine aktarip, tatli biberler, limon

suyu ve yogurt sosu ekleyin.
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

1 Su bardagi nohut
2 Su bardagi pirinç
8-10 Su bardagi et suyu
3 Su bardagi süzme yogurt
1 Adet yumurta
2 Çorba kasigi tereyag
1 Çorba kasigi kuru nane
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

8-10 saat önce islattiginiz nohudu haslayin.
Pirinci yikayip 8-10 su bardagi et suyu ile haslayin.
Nohutlari ilave edip pisirin.
Yogurdu tencereye alip yumurta ve tuz ilave ederek iyice çirpin.
Kisik ateste karistirarak ilitin.
Kaynayan çorbadan iki kepçe alip yogurda ilave edin ve karistirarak
tencereye bosaltin.
Teryagini eritip içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanin üzerine gezdirin.
Sicak olarak servis yapin.
NOT : Çorbaya nohut büyüklügünde kesilmis kuzu eti veya köfte de ilave

edebilirsiniz.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

18:31 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

1 Su bardagi nohut
2 Su bardagi pirinç
8-10 Su bardagi et suyu
3 Su bardagi süzme yogurt
1 Adet yumurta
2 Çorba kasigi tereyag
1 Çorba kasigi kuru nane
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

8-10 saat önce islattiginiz nohudu haslayin.
Pirinci yikayip 8-10 su bardagi et suyu ile haslayin.
Nohutlari ilave edip pisirin.
Yogurdu tencereye alip yumurta ve tuz ilave ederek iyice çirpin.
Kisik ateste karistirarak ilitin.
Kaynayan çorbadan iki kepçe alip yogurda ilave edin ve karistirarak
tencereye bosaltin.
Teryagini eritip içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanin üzerine gezdirin.
Sicak olarak servis yapin.
NOT : Çorbaya nohut büyüklügünde kesilmis kuzu eti veya köfte de ilave

edebilirsiniz.




MALZEMELER


125 gram margarin 
2 su bardağı irmik 
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 kahve fincanı soda
1   çay kaşığı vanilya 
2   çorba kaşığı marmelat 
2 çorba kaşığı badem 

Şerbeti için: 
Bir buçuk su bardağı tozşeker 
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya 
1 su bardağı su
  

YAPILIŞ TARİFİ


Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı toz şekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin.
Soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

17:02 Unknown




MALZEMELER


125 gram margarin 
2 su bardağı irmik 
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 kahve fincanı soda
1   çay kaşığı vanilya 
2   çorba kaşığı marmelat 
2 çorba kaşığı badem 

Şerbeti için: 
Bir buçuk su bardağı tozşeker 
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya 
1 su bardağı su
  

YAPILIŞ TARİFİ


Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı toz şekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin.
Soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın.

30 Aralık 2013 Pazartesi

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER

2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
7-8 adet haslanmis lahana yapragi
250 gr. kiyma1 büyük bas sogan
1 adet küp dogranmis domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi pastörize yogurt
1 seker kasigi yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Yemeklik dogradiginiz sogani ve kiymayi zeytinyaginda kavurun. Içine
dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 
dakika daha kavurun. Hazirlamis oldugunuz bu içi lahana yapraklarinin
içine yerlestirip dolma seklinde sarin. Firin kabina dolmalari dizin ve 5 
dakika firinlayin. Yaninda garnitür olarak yogurt ve limon kullanarak servis
yapabilirsiniz.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

14:06 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER

2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
7-8 adet haslanmis lahana yapragi
250 gr. kiyma1 büyük bas sogan
1 adet küp dogranmis domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi pastörize yogurt
1 seker kasigi yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Yemeklik dogradiginiz sogani ve kiymayi zeytinyaginda kavurun. Içine
dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 
dakika daha kavurun. Hazirlamis oldugunuz bu içi lahana yapraklarinin
içine yerlestirip dolma seklinde sarin. Firin kabina dolmalari dizin ve 5 
dakika firinlayin. Yaninda garnitür olarak yogurt ve limon kullanarak servis
yapabilirsiniz.
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

500 gr kiyma
1 kg dolmalik biber
5 adet domates
1.5 kahve fincani pirinç
1 çorba kasigi margarin2 bas sogan
1 çorba kasigi ayçiçek yagi
Yarim demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

Biberlerin üst taraflarini kesin. Domateslerin içlerini kasikla bosaltip,
çikardiginiz etli kisimlari kiymaya karistirin. Çentilmis iki bas sogani,
yikanmis pirinci, kiyilmis maydanozu, tuzu, biberi de kiymaya ekleyin.
Yarim fincan su ve bir çorba kasigi ayçiçek yagi ilavesiyle kiymayi
yogurun. Su ve ayçiçek yagi dolmanin daha yumusak ve gevsek olmasini
saglayacaktir. Biberleri ve domatesleri doldurun, margarini ve yarim
bardak suyu katarak, pirinçler yumusayincaya kadar pisirin

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

14:04 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

500 gr kiyma
1 kg dolmalik biber
5 adet domates
1.5 kahve fincani pirinç
1 çorba kasigi margarin2 bas sogan
1 çorba kasigi ayçiçek yagi
Yarim demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

Biberlerin üst taraflarini kesin. Domateslerin içlerini kasikla bosaltip,
çikardiginiz etli kisimlari kiymaya karistirin. Çentilmis iki bas sogani,
yikanmis pirinci, kiyilmis maydanozu, tuzu, biberi de kiymaya ekleyin.
Yarim fincan su ve bir çorba kasigi ayçiçek yagi ilavesiyle kiymayi
yogurun. Su ve ayçiçek yagi dolmanin daha yumusak ve gevsek olmasini
saglayacaktir. Biberleri ve domatesleri doldurun, margarini ve yarim
bardak suyu katarak, pirinçler yumusayincaya kadar pisirin
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER

2 su bardagi elma suyunda haslanmis Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgasi (pirzolasi) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber
Dolma Içi:
1 su bardagi dogranmis kereviz basi
1 çay bardagi dogranmis sogan
4 yemek kasigi tereyag veya margarin
2 su bardagi dilimlenniis elma
1 çay bardagi ceviz
1 çay bardagi çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi baharat

YAPILIŞ TARİFİ

Kuzu kaburgasini kemikler yukariya gelecek sekilde dairesel olarak düz bir
tepsiye yerlestirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmamasi için kemik
uçlarini folyo ile sarin. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayin. 200 derece
firinda 30 dakika süre ile kizartin. Diger tarafta genis bir tava içinde
tereyagini eritin. Kereviz ve sogani orta ateste pisirin. Ocaktan indirin.
Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karistirin. Kizarmis
kaburganin içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatin ve 15
dakika daha pisirin. Folyolari çikarin ve sicak olarak servis yapin

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

14:00 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER

2 su bardagi elma suyunda haslanmis Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgasi (pirzolasi) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber
Dolma Içi:
1 su bardagi dogranmis kereviz basi
1 çay bardagi dogranmis sogan
4 yemek kasigi tereyag veya margarin
2 su bardagi dilimlenniis elma
1 çay bardagi ceviz
1 çay bardagi çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi baharat

YAPILIŞ TARİFİ

Kuzu kaburgasini kemikler yukariya gelecek sekilde dairesel olarak düz bir
tepsiye yerlestirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmamasi için kemik
uçlarini folyo ile sarin. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayin. 200 derece
firinda 30 dakika süre ile kizartin. Diger tarafta genis bir tava içinde
tereyagini eritin. Kereviz ve sogani orta ateste pisirin. Ocaktan indirin.
Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karistirin. Kizarmis
kaburganin içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatin ve 15
dakika daha pisirin. Folyolari çikarin ve sicak olarak servis yapin
Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER

10 bardak tavuk suyu
250 gr karisik sebze (kabak, fasulye, havuç)
1 tavuk gögsü
1 yemek kasigi tereyagi
½ bardak un
1 bardak süt


YAPILIŞ TARİFİ


1-Sebzeleri küp seklinde dograyin, 1 kasik yag ve üzerini örtecek kadar
tavuk suyuyla atese koyun. Kisik ateste yumusayincaya kadar pisirin.
2-Unla sütü birbirine karistirin, bu karisimi kaynayan sebzelere katin,
artan tavuk suyunu da koyup 10 dakika kaynatin. Sonra kiyilmis tavuk eti
ve tuz atip indirin.

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

13:33 Unknown
Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER

10 bardak tavuk suyu
250 gr karisik sebze (kabak, fasulye, havuç)
1 tavuk gögsü
1 yemek kasigi tereyagi
½ bardak un
1 bardak süt


YAPILIŞ TARİFİ


1-Sebzeleri küp seklinde dograyin, 1 kasik yag ve üzerini örtecek kadar
tavuk suyuyla atese koyun. Kisik ateste yumusayincaya kadar pisirin.
2-Unla sütü birbirine karistirin, bu karisimi kaynayan sebzelere katin,
artan tavuk suyunu da koyup 10 dakika kaynatin. Sonra kiyilmis tavuk eti
ve tuz atip indirin.