Mutfak:
Fransa
Süre:
20-40dk
MALZEMELER
Yesil
mercimek (150 gr.)
1 küçük
Sogan
1 Defne
yapragi
1/2
tatli kasigi Kekik
3 Havuç
(halka dogranis)
Mantar (ince
kiyilmis 150 gr.)
2 çorba
kasigi Limon suyu
4 Yesil
salata (kyilmis)
2
Domates
1 çorba
kasigi Hardal sosu
Baharatli
hardal sosu için:
2 çorba
kasigi Limon suyu
2 tatli
kasigi Acibiber sosu
2 dis
Sarimsak
1/4
tatli kasigi Tuz
Bir
tutam Karabiber
2 çorba
kasigi Zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Mercimekleri
soguk su ile yikayip, içinde 4 su bardagi su bulunan bir
tencereye
koyun. Sogani defne yapragi ve kekigi ekleyip, tencereyi orta
atese
oturtarak bir tasim kaynatin. Kaynayinca atesi kisip, mercimekleri
iyice
yumusayincaya kadar pisirin. Tencereyi atesten alip, mercimekleri bir
süzgeçte
süzerek, soganlari ve defne yapragini alip attiktan sonra, bir
salata
kasesine aktarin. Havuçlar, kereviz saplari ve taze soganlari
ekleyip,
iyice karistirin. Mantarlari ve limon suyunu bir tencereye koyup,
mantarlarin
üstünü örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta atese
oturtun
ve suyu bir tasim kaynatin. Kaynayinca tencerenin kapagini
kapatip,
atesi kisarak, mantarlari iyice yumusayincaya kadar pisirin.
Tencereyi
atesten alip, mantarlari bir süzgeçte süzerek, kasedeki
mercimekli
karisima karistirin. Sosu hazirlamak için hardal, limon suyu,
acibiber
sosu, sarmisak, tuz, karabiber ve zeytinyagini karistirin. Bu sosu
salata
kasesindeki salatanin üstüne döküp, iyice karistirdiktan sonra
salatayi
1 saat dinlendirip servis yapin. Kaseyi buzdolabindan alip, salatayi
genis
bir servis tabagina aktarin, çevresini kiyilmis yesil salatalar ve
domates
dilimleriyle süsleyip, üstüne kiyilmis maydanozu serperek servis
yapin.