Süre:
20-40dk
MALZEMELER
500 gr.
kıyma
4 dilim
bayat ekmek veya tost ekmeği
1
yumurta
Maydanoz
tuz
kimyon
karabiber
kırmızıbiber
sos
için;
4 yemek
kaşığı salça
3-4 diş
sarımsak
2-3 su
bardağı su
süsleme
için rendelenmiş kaşar
YAPILIŞ TARİFİ
Bayat
ekmekleri ıslatıp, sıkın. Kıyma, ekmekler, kimyon, kırmızıbiber, karabiber
ve kıyılmış maydanozu yoğurun. İsterseniz tavada, isterseniz
fritözde 160 derecede 4-5 dak. kadar kızartın. Bu arada salçayı sulandırıp
dövülmüş veya rendelenmiş sarımsıklarla karıştırın. Suyu bol tutun,
çok koyu kıvamda olmasın. Hafif kaynamaya başlarken köfteleri sosun
içine atın. 10-15 dak kadar, zevkinize göre pişirin. Bu arada köfteler sosu
içine çekecektir. Tabaklara alıp, üzerine çok az da sosundan döküp, rendelenmiş
kaşar da serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet
olsun
0 yorum:
Yorum Gönder