Süre:
40-60dk
MALZEMELER
2 su
bardağı pirinç
250 gr
mantar
2
patates
2 yemek
kasığı tereyağı
1 adet
tablet tavuk suyu
250 gr
kuşbaşı dana eti
8 adet
sivri biber
3
domates
1 su
bardağı sıvı yağ
2 su
bardağı sıcak su
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Ön
hazirlik olarak pirinci tuzlu suda en az yarim saat bekletin. Patatesleri soyup,
kalin dilimler halinde dogradiktan sonra sivi yagda kizartin. Ayni sivi
yagda önce sivri biberleri sonra kalin dilimler halinde kestiğiniz domatesleri
hafifçe kizartalim. Kusbasi iriliginde dogradiginiz eti, sicak su ilave
ederek haslayin. Et yumusadiginda atesten alip, bir kenarda bekletin. Tavaya
1 yemek kasigi siviyag alin. Dörde kesilmis mantarlari suyunu birakip,
çekene dek kavurun. Pirinci
bol suyla yikayin. Sonra suyunu iyice süzün. Tencereye tereyagini alip,
eritin. Pirinci seffaflasana dek yagda kavurduktan sonra tencereyi ateşten
alin. Yuvarlak dipli bir tencereye önce haslanmis etleri koyun. Üzerine
mantarları yerleştirin. Pirinçlerin bir kismini mantarlarin üzerine dökün.
Bir sıra halinde patates dilimlerini yerlestirin. Tekrar bir miktar pirinç
döküp, düzgün bir şekilde yayın. Sivribiberleri tek sira halinde dizin.
Yine
pirinci yayın ve üzerine domates dilimlerini dizin. Son olarak pirincin
arta
kalanını koyup, düzelttin
0 yorum:
Yorum Gönder