22 Haziran 2014 Pazar

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 16:44 No comments
Malzemeler

Sucucaki:
2 dilim bayat ufalanmış tost ekmeği
4 diş dövülmüş sarımsak
200 gr kıyma
Kimyon
Karabiber
Kırmızı biber
1 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı çiçekyağı
Tavuklu kısım için:
200 gr kemiksiz tavuk eti
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Toz tarçın
Etli kısım için :
200 gr kuşbaşı kuzu eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru beyaz soğan
3 diş sarımsak
2 yaprak defne
Taze çekilmiş karabiber
1 sap taze biberiye
250 gr istiridye mantarı
2 adet domates
2 adet Sivri biber
5 adet taze soğan
1 /2 demet maydonoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Sucucakinin un ve sıvı yağ dışındaki malzemelerini yoğurarak hazırladığınız köfte harcından, küçük yuvarlak köfteler hazırlayınız. Yağı tavada kızdırın ve köfteleri una bulayıp kızartın.
Kuzu etini zeytinyağı ile kavurup, üzerine irice doğranmış soğan ve diğer malzemeleri koyun. Bir bardakta sıcak su ilave edip, kısık ateşte soğan ve sarımsaklar eriyene, etin suyu kalmayıncaya kadar pişirin.
Küçük küpler halinde kesilmiş tavuk etini tavada yağ ile kavurun, üzerine tarçın, tuz ve karabiber serpin Dilimlenmiş mantarları tavada yağ ile kavurun, sivri biberleri ilave edip bir süre daha çevirin. Üzerine kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesleri ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir güvece domatesli sosu koyup, yarım çay bardağı kadar su ilave edin. Eti, tavuğu ve köfteleri ekleyin. Karıştırıp sıcak fırında 10 dakika pişirin. Böylece yemeğiniz hem ısınmış, hem de malzemelerin lezzeti birbirine geçmiş olacaktır. Arzu ederseniz çöplemenizin üzerine fırına koymadan önce peynir de serpebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder