Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
20 adet iri karides
10 adet defne yaprağı
5 küçük domates
6 adet yeşil sivri biber
2 adet limon
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞ TARİFİ
1. Karideslerin baslarini koparip kabuklarini çikartin. Sirtindaki
siyah
bagirsagi biçagin ucuyla temizledikten sonra yikayip kurulayin.
2. Karideslere tuz, biber serpin; 1 limon suyu ile karistirarak 10
dakika
bekletin. Bas ve kuyruklarini büküp yuvarlayarak sislere geçirin.
Aralarina
yarim limon dilimi, yarim defne yapragi dörde bölünmüs domates ve
yesil
biber geçirmeyi unutmayin.
3. Karidesleri yaglayin ve çevirerek ateste pisirin. Sebze
garnitürleri ve
limon salçasıyla servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder