18 Mayıs 2014 Pazar

Karides Şiş


Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER

20 adet iri karides
10 adet defne yaprağı
5 küçük domates
6 adet yeşil sivri biber
2 adet limon
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞ TARİFİ

1. Karideslerin baslarini koparip kabuklarini çikartin. Sirtindaki siyah
bagirsagi biçagin ucuyla temizledikten sonra yikayip kurulayin.

2. Karideslere tuz, biber serpin; 1 limon suyu ile karistirarak 10 dakika
bekletin. Bas ve kuyruklarini büküp yuvarlayarak sislere geçirin. Aralarina
yarim limon dilimi, yarim defne yapragi dörde bölünmüs domates ve yesil
biber geçirmeyi unutmayin.

3. Karidesleri yaglayin ve çevirerek ateste pisirin. Sebze garnitürleri ve

limon salçasıyla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder