Süre:
20-40dk
MALZEMELER
1 paket
dondurulmuş karides
1 paket
dondurulmuş kalamar
1 küçük
kavanoz mantar konservesi
2 çorba
kaşığı tereyağı
2 adet
domates
3 adet
sivribiber
3 diş
sarımsak
Karabiber,
tuz
1 paket
dilimlenmiş tost kaşarı
YAPILIŞ TARİFİ
Tereyagini
eritin. İnce kıyılmış mantarları, ufak doğranmisş sivribiberleri, ortadan
ikiye kesilmis sarmisaklari ilave edin. Karidesleri ve dogranmis kalamarlari
ekleyin. 3-4 dakika karistirarak sote edin. Küp seklinde dogranmis
domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Tavanin kapagi kapali olarak
5 dakika pisirin. Hazirladiginiz karisimi yaglanmis güveç kabina koyun.
Üzerine peynir dilimlerini yerlestirin. Güveci, 200 derece işitilmiş firinda
karides ve kalamar pisip, peynir eriyinceye kadar tutun. Sıcak olarak
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder