17 Nisan 2014 Perşembe

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 21:28 No comments
Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER

2 Adet Bostan Patlicani (enlemesine dogranmis)
2 Adet Kemer Patlicani (közlenmis)
2 Adet Sogan
2 Yemek Kasigi Tereyagi
Yarim kilo biçak kiymasi
2 Adet Rende Domates ve Salça
Kizartmak için : Yeteri kadar sivi yag
Besamel sos için :
1 Yemek Kasigi Un
1 Çay Bardagi Süt

YAPILIŞ TARİFİ

Kemer patlicanlari ateste közleyip soguk suya atin. Kabuklarini çikarip
üzerine 1-2 damla ljmon sikarak ekmek tahtasinda biçak ile kiyin.
Besamel sos hazirlayin. Içerisine ilave edip karistirarak bir kenarda
bekletin. Bir kapta sogan ile kiymayi kavurun. Içerisine salça, domates,
dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandirin.
Kizartmis oldugunuz patlicanlari kagit havlu üzerinde yagini çekinceye
kadar birakin. Patlicanlari isiya dayanikli servis tabagina alin. Üzerine
kiymayi ve basamel sosu ekleyin. Firinda üst izgarada 5 dakika kadar
kizartip servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder