Mutfak:
Türk
Süre:
20-40dk
MALZEMELER
8 Adet
Pirzola
1/2
Çorba Kaşığı Un
4 Çorba
Kaşığı Salça
12 Adet
Arpacık Soğanı
12 Adet
Ayva Dilimi
1/2 Çay
Kaşığı Zencefil
1/2 Çay
Kaşığı Kekik
10 Adet
Tane Karabiber
1 Su
Bardağı Su
Tuz ,
Kekik
Kızartmak
İçin Sıvı Yağ
YAPILIŞ TARİFİ
Etleri
tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin.
Kızdırılmış
sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba
koyun.
Hafifçe
sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını
soyduğunuz
arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine
ilave
edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin.
Yarım
çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu
ayarlayın.
Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı
ateşte
15 dakika pişirip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder