Mutfak:
Türk
Süre:
MALZEMELER
1 Paket
Margarin
2 Su
Bardagi Süt
3 Su
Baragi Un
1 Adet
Yumurta
Serbet
Için:
500 gr
Seker
1,5 Su
Bardagi Su
YAPILIŞ TARİFİ
Önce
serbeti hazirlayin.Bunun için seker ve 1.5 su bardagi suyu
kaynatin.Limon
suyunu ilave edin.
Derin
bir kapta margarini eritin.Sütü ekleyin.Kaynadiktan sonra altini
kapatin.Unu
azar azar ekleyin.Sürekli karistirarak hamur yapin.Hamur
ilininca,yumurtayi
ekleyin.Iyice yogurun.Hamuru firin kabina yayin.Elinizle
düzeltin.Biçakla
baklava dilimleri seklinde kesin.
Önceden
isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirin.Firindan
çikinca
üzerine soguk serbet gezdirin.4 saat dinlendirip,servis yapin
0 yorum:
Yorum Gönder