Mutfak:
Türk
Süre:
MALZEMELER
1 Adet
Yumurta
1 Paket
Margarin
1.5
Çorba Kasigi Yogurt
1 Çorba
Kasigi Sirke
1 Çay
Bardagi
1 Paket
Kabartma Tozu
1 Kase
Ceviz
Sivi
yag, Alabildigi kadar un
Serbeti
için:
5 Su
Bardagi Seker
5 Su
Bardagi Su, 1/4 Limon
YAPILIŞ TARİFİ
Ön
hazirlik olarak, verilen malzemeyle serbeti hazirlayalim. Atesten
alarak,
sogumaya birakalim.
Hamuru
yoguracagimiz kaba yogurdu, eritip soguttugumuz margarini,
yumurtayi,
sivi yagi ve sirkeyi alalim.Azar azar unu ve kabartma tozunu
ilave
ederek, kulak memesi kivaminda, bir hamur elde edelim. Hamuru iki
esit
parçaya bölelim. Ilk parçayi, merdaneyle yarim parmak kalinliginda
açalim.
Açtigimiz
hamurdan, su bardagi yardimiyla yuvarlak parçalar çikartalim.
Hamurdan
ayirdigimiz ikinci parçayi da ayni sekilde açalim. Su bardagiyla
birinciye
esit sayida yuvarlaklar keselim. Ikinci parçadan kestigimiz
parçalarin
ortasini küçük bir kapakla kesip, çikartalim. Simit seklindeki
ikinci
parçalari, birincinin üzerine yumurta aki sürerek yapistiralim.
Havuz
sekli alan tatlilarimizin bosluklarina birer yarim ceviz içi
yerlestirelim.
Hafifçe yaglanmis tepsiye tatliyi dizelim. Firina sürmeden
önce
üzerine yumurta aki sürelim. Tatlimizi orta isida pisirelim. Tatlilar
firindan
çikar çikmaz, serbeti üzerlerine gezdirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder