Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
2 orta boy sogan
350 gr. patlican
1/2 kg. kabak 1/2 kg. domates
1 yesil çarliston biber
1 kirmizibiber
4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml.)
2 dis dövülmüs sarmisak
3 çorba kasigi taze kiyilmis feslegen
2 çorba kasigi taze veya kuru kekik
2 çorba kasigi maydanoz
2 çorba kasigi taze nane
2 çorba kasigi domates püresi
2 taze sogan
YAPILIŞ TARİFİ
Soganlari yarim halkalar halinde dograyin. Patlicanlari önce dörde
kesin,
sonra iri küpler halinde dograyarak, tuzlu suda bekletip yikayin.
Kabaklari
robotta dilimleyin. Domateslerin kabuklarini çikartin ve büyük küpler
halinde kesin. Çarliston biberleri uzun seritler halinde kesin.
Zeytinyagini
tencerede isitin, taze sogan ve sarmisaklari 5 dk. kadar kavurun.
Soganlar
yumusamali, ancak renkleri koyulasmamalidir. Kavrulmus soganlara diger
bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk. sote edin. Tencerenin kapagi
kapali
olarak 30-40 dk. kadar orta ateste pisirin. Sicak veya soguk servis
yapabilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder