Süre:
20-40dk
MALZEMELER
1 Su
bardağı nohut
2 Su
bardağı pirinç
8-10 Su
bardağı et suyu
3 Su
bardağı süzme yoğurt
1 Adet
yumurta
2 Çorba
kaşığı tereyağı
1 Çorba
kaşığı kuru nane
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
8-10 saat
önce ıslattığınız nohudu haşlayın. Pirinci
yıkayıp 8-10 su bardağı et suyu ile haşlayın. Nohutları
ilave edip pişirin. Yoğurdu
tencereye alıp yumurta ve tuz ilave ederek iyice çırpın. Kısık
ateşte karıştırarak ılıtın. Kaynayan
çorbadan iki kepçe alıp yoğurda ilave edin ve karıştırarak tencereye
boşaltın. Tereyağını eritip içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak
olarak servis yapın.
NOT :
Çorbaya nohut büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti veya köfte de ilave
edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder