2 Mayıs 2014 Cuma

Yogurtlu Pirinç Çorbasi

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

1 Su bardağı nohut
2 Su bardağı pirinç
8-10 Su bardağı et suyu
3 Su bardağı süzme yoğurt
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı kuru nane
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

8-10 saat önce ıslattığınız nohudu haşlayın. Pirinci yıkayıp 8-10 su bardağı et suyu ile haşlayın. Nohutları ilave edip pişirin. Yoğurdu tencereye alıp yumurta ve tuz ilave ederek iyice çırpın. Kısık ateşte karıştırarak ılıtın. Kaynayan çorbadan iki kepçe alıp yoğurda ilave edin ve karıştırarak tencereye boşaltın. Tereyağını eritip içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
NOT : Çorbaya nohut büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti veya köfte de ilave

edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder