Mutfak:
Diğer
Süre:
60dk-Fazla
MALZEMELER
400 gr
Tavuk Eti
3
Patlıcan
2 Diş
Sarımsak
2 Soğan
5
Domates
3 Kabak
3 Dolmalık
Biber
2 Yemek
Kaşığı Tereyağı
250 gr
Bamya
500 gr
Taze Fasulye
2
Çarliston Biber
4 Yemek
Kaşığı Tereyağı
Yarım
Su Bardağı Sirke
7 Su
Bardağı Sıcak Su
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Patlıcanları
alacalı soyup dörde bölün. Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını
çıkarın. Soğan, çarliston biber ve sarımsakları ince ince dilimleyin. 3 domatesin
kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak ince doğrayın. Bir
tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip soğan ve sarımsağı soteleyin.
Sırası ile domates ve biberi ekleyip kavurun.
Fasulyelerin
kenarlarını keserek ayıklayın ve ince ince kesin. Kabakları soyup
uzunlamasına birkaç parçaya kesin. Domatesin bir tanesinin kabuklarını
soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini
ayıklayıp büyük parçalara bölün. Bamyaların baş kısmını alın,
sirkeye batırıp oyun.
Bir
tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip fasulyeleri orta ateşte çevirin.
Kabakları ekleyip fasulyeyle beraber pişirin. Domatesleri de ilave edip
pişirin. Bamya ve biberlerin birazını ayırıp kalanını tencereye ekleyin. Tencereye
7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler
pişinceye kadar pişirin. Tavuk
etlerini ızgarada pişirin. Patlıcanları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya
kadar kızartıp bir kaba alın.
Isıtılmış
büyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştirin. Üzerine pişirdiğiniz
sebzeleri kaynar suyu ile beraber dökün. Kızarmış patlıcanları, ayırdığınız
bamya ve biberi ilave edin. domatesi dilimleyip üzerine dizin. Önceden
ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmış fırında kapağı kapalı olarak 15 dakika
pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder