1 Mayıs 2014 Perşembe

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 16:08 No comments
Mutfak: İtalyan

Süre: 20-40dk

MALZEMELER

Tavuk Suyu 200 ml.

Susam 1,5 çorba kaşığı

Ispanak (temizlenmiş) 750 gr.

Tahin 1,5 çorba kaşığı

Soya Sosu 2,5 çorba kaşığı

Limon - Sirke karışımı 30 ml.

Zencefil kökü (ince kıyılmış) 1,5 çay kaşığı

Mantar (yıkanıp ince dilimlenmiş) 250 gr.

Domates (kabuksuz, ince dilimlenmiş) 2 adet

Tuz

Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk suyunu ufak bir tencereye koyup, sadece 2 çorba kaşığı kalana

kadar (yaklaşık 7 dakika) kaynatın.

Bu araa susamları bir tavaya koyarak, altın sarısı renk alana kadar

(yaklaşık 3 dakika) orta ateşte kızartın. Tavayı ateşten alın.

Ispanakları 3 dakika, diri kalacak biçimde haşlayın.

sosu hazırlamak için tahini bir kasede, tavuk suyu soya sosu, limon - sirke

karışımı ve zencefille birlikte çırparak karıştırın.

Geniş bir salata kasesine ıspanak yaprakları ve mantarları koyun.

Dilimlenmiş domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin.Sosu üzerlerine döküp,

biraz daha karabiber serpip iyice harmanlayın. Tabaklara ıspanak

yapraklarını döşeyip, salatayı ıspanak yaprakları üzerine yerleştirin.

Susamları da serptikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder