Mutfak:
Fransa
Süre:
40-60dk
MALZEMELER
4 tavuk
göğsü, her biri 175 gr derisi soyulmuş,
25 gr
un
Tuz ve
karabiber
2 yemek
kaşığı ay çiçek yağı
50 gr
margarin veya tereyağı
1-2 diş
sarımsak, ikiye kesilmiş
400 gr
konserve küp domates
2 taze
soğan, doğranmış
2 çay
kaşığı domates salçası
1/2
yeşil biber, küp halinde kesilmiş
1/2 çay
kaşığı kurutulmuş kekik
1 yemek
kaşığı doğranmış taze
maydanoz,
süslemek için
YAPILIŞ TARİFİ
Fırını
110 C'ye ısıtın.
Tavuk
göğüslerini 2 yağlı kağıdın arasına koyup l cm. kalınlığa gelinceye kadar
dövün. Bir kağıt havlu ile dövülmüş tavuk göğüslerini iyice kurulayın. Unu düz
bir tabağa koyup tuz ve biberi ekleyin. Tavukların iki tarafını una batırın. Büyük
bir tavada ay çiçek yağı ve margarini ısıtın. Yağ kızınca sarımsakları koyup 1
dakika kızartın, sonra delikli bir kaşıkla çıkartın.
Tavukları
tavaya koyup sarımsaklı yağda her iki taraflarını da 3-5 dakika kızartın.
(Aşçının önerisine bakın.) Tavadan alıp kağıt havlu ile yağını alıp
fırında
sıcak tutun. Yağın
çoğunu tavadan dökün. Maydanoz hariç bütün malzemeyi tavaya ekleyin.
Domateslerin suyunu da katın, iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Tuz ve
biberle tatlandırın. Ağır ateşte ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin. Fırında
sıcak tuttuğunuz tavuk göğüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika domates
sosunun içinde pişirin. Maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder