1 Mayıs 2014 Perşembe

Saray Usulü Piliç Sarma

Mutfak: Osmanlı

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1 Piliç

100 gr Kuru Kayısı

30 gr Badem

YAPILIŞ TARİFİ

Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin.

Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve

bademleri doldurun. Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde

sarın.

Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik

fırında 45 dakika kadar pişirin. Piliç sarmayı ikişer cm kalınlığında kesin.

Hazırladığınız piliç sarmanın yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav ilave

edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder