1 Mayıs 2014 Perşembe

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 15:34 No comments

Mutfak: Fransa

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

4 tavuk göğsü, her biri 175 gr derisi soyulmuş,

25 gr un

Tuz ve karabiber

2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

50 gr margarin veya tereyağı

1-2 diş sarımsak, ikiye kesilmiş

400 gr konserve küp domates

2 taze soğan, doğranmış

2 çay kaşığı domates salçası

1/2 yeşil biber, küp halinde kesilmiş

1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik

1 yemek kaşığı doğranmış taze

maydanoz, süslemek için

YAPILIŞ TARİFİ

Fırını 110 C'ye ısıtın.

Tavuk göğüslerini 2 yağlı kağıdın arasına koyup l cm. kalınlığa gelinceye kadar dövün. Bir kağıt havlu ile dövülmüş tavuk göğüslerini iyice kurulayın. Unu düz bir tabağa koyup tuz ve biberi ekleyin. Tavukların iki tarafını una batırın. Büyük bir tavada ay çiçek yağı ve margarini ısıtın. Yağ kızınca sarımsakları koyup 1 dakika kızartın, sonra delikli bir kaşıkla çıkartın.

Tavukları tavaya koyup sarımsaklı yağda her iki taraflarını da 3-5 dakika kızartın. (Aşçının önerisine bakın.) Tavadan alıp kağıt havlu ile yağını alıp
fırında sıcak tutun. Yağın çoğunu tavadan dökün. Maydanoz hariç bütün malzemeyi tavaya ekleyin. Domateslerin suyunu da katın, iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Tuz ve biberle tatlandırın. Ağır ateşte ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin. Fırında sıcak tuttuğunuz tavuk göğüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika domates sosunun içinde pişirin. Maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis
yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder